28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'DA BU DA OLDU YOK ARTIK

ISPARTA'DA BU DA OLDU YOK ARTIK

Isparta

1953'te Dereboğazı Yolu'na ilk kazmayı vuran ve yolun devlet programına alınmasını sağlayan Isparta Dereboğazı Yolu Yaptırma Derneği'nin hayırseverlerin desteğiyle yaptırdığı cami ve türbede 'Allah'tan korkun'dedirtecek kadar üzücü bir olay yaşandı.

 

Ahmet Yesevi'nin talebesi Sağ-Aşık'ın adını taşıyan cami ve türbesinin aydınlatması için kullanılan güneş enerji panellerinden 2'si kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

 

Cami ve türbenin aydınlatmasında kullanılan,Isparta-Antalya yolu üzerinden geçen kişilerin uğrak noktası olan Sağ-Aşık Camive türbesinde yaşanan bu hırsızlık olayı 'pes' dedirtti.

 

5 güneş enerji panelinden 2'sinin çalınması nedeniyle cami ve türbenin aydınlatılması için enerji sıkıntısı yaşanıyor. Dernek yönetimi,hayırsever vatandaşların yardımıyla 2 güneş enerji paneli daha alıp,monte edecek. Bölgede kimsesizlerin mezarları da bulunuyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hırsızlık tescillendiği halde gereği yapılmamış

29 Şubat 2016 Pazartesi 02:14

hırsızlar sadece türbenin güneş enerjisini değil milletin enerjisini çaldılar. koşup %49 zunuz sandıkta destek verdi. durmak yok, yolunmaya devam. siz hak etmişsiniz.

yezitler

28 Şubat 2016 Pazar 13:05

Ülkeyi soyan hırsızları destekliyenler cami soymuş çokmu eyyy hırsız seviciler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR