20 Nisan 2024 Cumartesi

ISPARTA'DA BU BİR İLK

ISPARTA'DA BU BİR İLK

Isparta

Isparta'da ortaokul öğrencileri, kullanılmayan bilgisayarmonitörlerini kuş yuvası haline getirildi

Okulun Müdür Yardımcısı Uçar:

"Çatıya koyduğumuz 10'u aşkın monitör kuş yuvası sayesinde okulumuzda kuş cıvıltılarını daha fazla duyar hale geldik"

Isparta'nın Gönen ilçesinde ortaokul öğrencileri, atıl durumdaki bilgisayar monitörlerinden kuş yuvası yaptı.

 

Gölbaşı Ortaokulunun Müdür Yardımcısı Hasan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda yaklaşık 600 öğrencinin bulunduğunu belirterek öğrencilere, eğitimin yanında günlük hayatta el becerileri kazandırma çabası içinde olduklarını söyledi.

 

Bunun için öğrencilerle atık malzemelere yeniden işlev kazandırılması yönünde faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Uçar, bu anlamda plastikten cama her türlü atık malzemeyi değerlendiklerini ifade etti.

 

Uçar, monitörlerin geri dönüşümünün olmadığını öğrendiklerini ve bu nedenle bunları değerlendirmek istediklerini belirterek"Sonunda onları birer kuş yuvası haline getirmeye karar verdik. İçlerini söktük ve ön tarafına bir ahşap blok yerleştirdik. Bu blokun alt tarafına da kuşların girebileceği bir giriş kapısı yaptık. Çatıya koyduğumuz 10'u aşkın monitör kuş yuvası sayesinde okulumuzda kuş cıvıltılarını daha fazla duyar hale geldik" diye konuştu.

 

Okulu ziyaret edenlerin ilk başta duruma şaşırdığını, ardından kendilerini tebrik ettiklerini söyleyen Uçar, bunun diğer okullara da yayılmasını diledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Antipas

28 Mart 2016 Pazartesi 17:37

Eğitime büyük katkısı olmuş! Zihni Sinir projesi gibi.

gölbaşılı

28 Mart 2016 Pazartesi 16:03

nerde okulda 600 öğrenci var la atmasana hasan hoca taş çatlasın 80 öğrenci var. hele o okulda İsmail hoca var 65 yaşında öğretmnliğe orda başlamış orda emekli olacak herkes şikayetçi git diyor adam arsız gitmiyor. milli eğitimin bu tarz hocalara bi el atması lazım mesken bellemişler eğitim kalitesi sıfır yazık oluyor öğrencilere.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR