29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA BİR İLK TAM 100 MİLYON TL

ISPARTA'DA BİR İLK TAM 100 MİLYON TL

Isparta

6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Tural, Isparta esnafının son aylarda kullandığı krediyle beraber plasmanın 100 Milyon TL'ye ulaştığını söyledi. Tural; "Isparta tarihinde bu bir ilktir. Bu rakamlar bize esnaf ve sanatkarımızın ekonomide ne denli önemli bir paya sahip olduğunu göstermektedir" dedi.   

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, esnaflara sağladığı kredi desteğiyle büyük kolaylık sağlıyor. 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Tural, Isparta’ya son aylarda 100 milyon liralık plasman sağlandığına dikkat çekerek, bu gelişmeler bize devletimizin ve hükümetimizin hangi koşulda olursa olsun Esnaf ve Sanatkârına sahip çıktığı ve her zaman yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.

Isparta Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 100 Milyon TL krediye ulaştıklarına dikkat çeken Tural, “Bu rakam esnafın ekonomide ne denli önemli bir paya sahip olduğunu göstermektedir. Şuanda da kooperatifimizin plasmanı 100 milyon liraya ulaştı. Bizler küçük esnaf ve sanatkarlar olarak hiçbir zaman devletimize milletimize yük olmadık. Her daim milletimin yanında yer aldım. Her zaman ekonomimin temel taşları olduk ve olmaya devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlara verilen destek ülke ekonomisine, istihdama verilen destektir. Çünkü bu paranın % 50'si hazine tarafından karşılanmaktadır. Yine bu plasmanların Isparta'ya gelişinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'e teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu olumlu gelişmelerle emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ISPARTA OLARAK TAKİP ORANIMIZ 3,8

Isparta'da esnaf ve sanatkarımıza işletme kredisi, araç kredisi gibi %50'si hazine destekli kredi kullandırıldı.  Bu da bize Isparta'nın esnaf ve sanatkarının borcuna sadık olduğunu gösterisidir. Bölgede 66 kooperatif arasında birici sıralarda yer alıyoruz. Takip oranımız ise 3,8'dir. Yine ülkemizdeki bin kooperatif arasında Isparta olarak ilk sıralarda yer alıyoruz dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR