26 Nisan 2024 Cuma

ISPARTA'DA BİR HAREKETLİLİK YOK

ISPARTA'DA BİR HAREKETLİLİK YOK

Isparta
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ülke yönetimine el konulduğunu duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur. Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz."

Başbakan BİNALİ YILDIRIM: Asla ve asla bu gibi kalkışmalara müsaade etmeyeceğiz. Darbe demek doğru olmaz. Bunu yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir.

Başbakan Binali Yıldırım NTV ekranlarına canlı yayınla bağlanarak 'Bu bir kalkışmadır' dedi. Başbakan  kısa açıklamasında "Belirli bölgelerde devletin emanet ettiği silahları alıp devletin görevlilerine doğrultan sorumsuzca bir takım gruplar var. Bu kalkışmayı yapanın kim olduğuklarını en kısa sürece belileyeceğiz. Bu gruplara karşı güvenlik görevlerimiz harekete geçmiştir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra NTV kanalına verdiği canlı yayın demecinde "Milletimiz rahat olsun, bu gruplara müsamaha gösterilmeyecek. Emniyet harekete geçti, misliyle karşılık verilecek" dedi.

Başbakan Yıldırım sözlerinde 'Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak' dedi.

Ayrıntılar geliyor...


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR