28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'DA ASANSÖR BAKIMINI YAPTIRMAYANLARA CEZA VAR

Belediye Meclisi,  Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği çerçevesinde A Tipi Muayene kuruluşunun, bina sorumlusundan veya asansör yaptırıcısından tahsil edileceği periyodik kontrol ücretini yatırmayanlara idari yaptırımları öngören komisyon raporunu kabul etti.

Isparta

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde yapılan Aralık ayı son toplantısında, Resmi Gazetede yayımlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 20. Maddesi gereğince A Tipi Muayene kuruluşunun, bina sorumlusundan veya asansör yaptırıcısından tahsil edileceği periyodik kontrol ücretinin ilgili idareye aktarılacak oranının görüşülmesi konusunu ele alarak karara bağladı.

KOMİSYON; “PERİYODİK KONTROL ÜCRETİNİN

% 10’U İLGİLİ İDAREYE AKTARILACAK”

Bu doğrultuda; toplantıya başkanlık eden Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin 5. Maddesinde yer alan ve daha önce Plan veBütçe Komisyonuna havale edilen konu hakkında Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan’ı kürsüye davet etti. Komisyon Bakanı Gürakan tarafından okunan raporda; “24 Haziran 2015 tarihli ve 29396 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 20. Maddesi gereğince A Tipi Muayene kuruluşunun, bina sorumlusundan veya asansör yaptırıcısından tahsil edileceği periyodik kontrol ücretinin ilgili idareye aktarılacak oran belirlenmiştir. Bu oran ilgili yönetmeliğin 20. Maddesi gereği, periyodik kontrol ücretinin % 10’u olarak belirlenmiştir.

“ÜCRETLER HER AYIN SON

İŞ GÜNÜNE KADAR ÖDENECEK”

A Tipi muayene kuruluşu tarafından yapılacak asansör periyodik kontrollerinin idaremize her ay liste halinde sunulması, ayrıca sunulan listedeki asansörlerin idare paylarının ödenmesi için Fen İşleri Müdürlüğünden ‘Asansör Periyodik Kontrol İdare Payı’ olarak makbuz kesilmesi ve bu tutarın en geç her ayın son iş gününe kadar idaremize yatırılması gerekmektedir.

“İDARE PAYI YATIRILMAZSA

YAPTIRIM UYGULANACAK”

İdare payının zamanında ve eksiksiz yatırılmaması halinde, gerekli idari yatırımların uygulanması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne bildirilecektir. Bu karar protokol süresince geçerli olup komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

OY BİRLİĞİ İLE

KABUL EDİLDİ

Söz konusu rapor, daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve rapor, oy birliği ile kabul edildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dinarlı

16 Aralık 2017 Cumartesi 16:01

walla bunlar dinarda da aynı b..ku yedi ALLAH tan sayın başkanımız hemen meseleye el atıp bunları def etti..ALLAH sizide kurtarsın ıspartalı vatandaşlarım...

memet

15 Aralık 2017 Cuma 22:41

suzutes bo...nu çıkardı.her yıl 3bin 5 bin yok kapı sağa açılmalıymış yok şu eksikmiş. allah belanızı versin desen yeridir

memet

15 Aralık 2017 Cuma 22:36

bu işde bir gariplik varbizim bina 3 yıllıkgeçenyıl asansör bakını 4 binlira masraf çıkarmışlar buyıl yine aynı arkadaş bu asansör 3 yıllık .

SZU ASNSR

15 Aralık 2017 Cuma 19:44

PEKİ SAYIN YETKİLİLER; SZUTEST VE ASANSÖR FİRMALARINA DA CEZA VARMI? ASANSÖR FİRMALARI DENETLENİYOR MU? ACABA BAKIM REVİZYON YAPIYORUZ DİYE SADECE KAĞIT ÜSTÜNDE Mİ KALIYOR BU HİZMETLER? YEŞİL ETİKET ALINDIKTAN SONRA; AYNI EKSİKLİKLERİN YENİ KIRMIZI ETİKET SEBEBİ TEŞKİL ETMESİNİN HESABINI SORACAKMISINIZ?

muzaffer

15 Aralık 2017 Cuma 16:21

işlerinizi bedavamı yaptırıyorsunuz ziya bey az milleti düşünün cebinizi ve keyfinizi cok düşünüyorsunuz

İBRAAAM

15 Aralık 2017 Cuma 15:42

BELEDİYE SZUTEST FİRMASINA ÇAAANNNAAAAK TUTUYORSA YAZIKLAR OLSUN

BİMERE E DEVLET İLE ŞİKAYET

15 Aralık 2017 Cuma 14:24

BİMERE ŞİKAYET EDELİM VALLA BIKTIK ARTIK BU SZUTEST FİRMASINDAN DA BELEDİYEDEN DE

vatandas

15 Aralık 2017 Cuma 11:34

Devlet sektoru duzeldi eskiye gore cok cok iyi ama yari devlet olanlar hele tekel olanlar tedas torosgaz suzitest vb gibi yerler millete illaalaahh dedirtiyor eskden eskiya daglarda idi sonra yollara indi rusvetsiz arabaya binemezdik simdi sehirde devlet eliyle kanun ile soyuluyor kanun tutuyor suzutest ve asansor firmalari koyuyor kim denetliyor bunlari onada bir pay var herhalde nehikmetse mutahit yesil aliyor vatandasa teslim ediyor kirmizi nasil oluyor daha asansor dogrudurus biraycalismadan

vatandas

15 Aralık 2017 Cuma 11:28

Komsumun gecen sene yesildi bu sene asansor kuyusundan lagim borusu geciyor diye kirmizi oldu tamm da bu gecen sene neden yesil verildi dedimizde gozden kacmis denildi yonetmelik 2015 bina 2011 yapimi yani o lagim borusu 2011 de yapilmis 2015 de kirmizi bir aysonra yesil oldu 2016 da kirmizi bir aysonra yesil oldu bu boyle devam ediyor birileri milleti soyuyor Ey bu milleti idare eden idareciler ciddi ciddi bu durumu inceleyin yeter artik goz yummayin bu milletin sorunu

millet

15 Aralık 2017 Cuma 11:23

Bu bakim konusu vallahide billahide bu millete bir kaziktir 2015 genelgesi birsene yesil diger sene kirmizi nasil olur dendiginde gormemisiz deniliyor deli dumrul misali yetkililer ozellikle ak partili yetkililer bunu rant olmaktan cikarin bakin bir ornek mutayidin yeni teslimettigi bina yesil oluyor sonra vallahi kirmiziya donuyor bilgi vermiyorlar neymis gozden kacmis asansor firmalari bu cark ile milleti soyuyor

Szutest maduru

15 Aralık 2017 Cuma 10:45

Heray periyodik bakım yapıldığı ve her sene szutest denen firmadan kullanılabilir onayı alınmasına rağmen mevzuatta ki değişiklik nedeniyle her sene kirmizi etiket yiyip 2000/3000tl tadilat karşılığında tekrar yeşil etikete dönmek ve bu ilginç? Olay herşeye yasanmasina bir anlam verememek te y im. Bu mevzuatı yapanlar tek seferde yapsada bu asansörleri tekseferde mevzuata göre yaptir sak tarafından her sene 2/3 bin TL ödenecek olmazmi insan işin altında bir işlerin olduğunu düşünüyor.?????

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR