19 Mart 2024 Salı

Isparta'da arazi toplulaştırması

Isparta'da arazi toplulaştırması

Isparta

ISPARTA'da 16 yerleşim yerinde 45 bin hektar arazide yapılacaktoplulaştırma için 13 Temmuz'da ihale yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Isparta'nın en büyükarazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projesi için ihaleye çıktı.Ankara'da 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek ihale kapsamında Atabey, Keçiborlu veYalvaç'taki 16 yerleşim yerinde 45 bin hektarlık arazi toplulaştırılacak.Ortalama büyüklüğü 3.2 dekar olan arazilerin en küçüğü ortalama 10 dekaraçıkacak. Araziler yol ve suyla buluşacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, projeninIsparta için çok önemli olduğunu söyledi. Yatırım kapsamına alınan yerlerdekiarazilerin çok parçalı olduğunu belirten Tuğrul, "Bakanlığımızca 3083sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunukapsamında arazi toplulaştırması ve Tarla İçi Hizmetlerini Geliştirme Projesikapsamında; Atabey İlçesi Merkez, Yalvaç İlçesi Kozluçay, Sücüllü, Akçaşar,Celeptaş, Eğirler, Eyupler, Hüyüklü, İleği, Kurusarı, Tokmacık ve Yağcılarköyleriyle Keçiborlu İlçesi'nden Aydoğmuş, Kaplanlı, Kozluca ve İncesu köyleriolmak üzere 16 yerleşim yerindeki arazilerde parçalıklarına son vermek, küçülentarım parsellerini bir araya getirerek daha ekonomik üretim yapılacak tarımparselleri oluşturmak ve her parseli yola ve suya kavuşturmak amaçlı Arazi Toplulaştırmasıve Tarla içi Geliştirme Projesi uygulanacaktır. Proje uygulamaya geçtiğimizdeilimizde ortalama parsel büyüklüğü 3.2 dekar iken minimum 10 dekar olacakşekilde birleştirilecektir. Birleştirme sonucunda yakıt tüketimimizden yüzde 25tasarruf, arazi kullanımından da yaklaşık 3000 hektar kazanım eldeedilecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bu girisimi!

22 Haziran 2017 Perşembe 09:22

ihalesi yapilacak? milletin tarlasinimi topliyarak sirketler toprak agasimi olacak! amerika afrika ve dünyada bir cok ülkede toprak toplayip bio dizel ürünleri ekmesi dünyanin bir cok ülkesinde gida ekiminin azalmasini, pahaliligi ve acligi tetiklemistir! bu sebeble batili bilim adamlari ""tabakmi yoksa tankmi??" tartismalarini baslatmistir! gida sorunu olusan ülkeleri tarim politikalarini, yönetim bicimini arastirin ve yayimlayin! Milleti daha acik bilgilendirin t.ar. kimlerin eline gececek?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR