20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta'da alkollü sürücülere geçit yok

Isparta'da alkollü sürücülere geçit yok

Isparta

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüekipleri 2015 yılında alkol ve işçi taşıyan araçlara yönelik yaptığıdenetimlerde ceza yağdırdı. Denetimlerde bin 122 sürücüye alkollü, 29 sürücüyede uyuşturucu madde etkisi ile araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı.

 

Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğu alkollü araçsürücülerinin karıştığı kazalardan oluşuyor. Bu kapsamda Isparta Emniyet Müdürlüğü alkollü sürücülerin ve tarımişçisi taşıyan araçların karışmış olduğu ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarınıen aza indirmek için denetimlerini artırdı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüekiplerinin 2015 yılında yaptığı alkol denetimlerinde 20 bin 867 araç sürücüsükontrol edilirken, bin 122 sürücüye alkollü araç kullanmaktan cezai işlemuygulandı. 29 sürücüye de uyuşturucu madde etkisi ile araç kullanmaktan cezaiişlem yapılırken, denetimlerde bu sürücülere yüklü miktarda da maddi cezayazıldı. Bu sürücülerin sürücü belgelerine geçici süre ile de el konuldu.

 

Öte yandan 2015 yılında tarım işçileri taşıyan araçlarüzerinde de yapılan denetimlerde 98 araç kontrol edilirken, 27 araç sürücüsüne2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinden cezai işlemuygulandı. Denetimler sonucunda 1 adet araç trafikten men edilirken,  toplam bin 838 TL trafik para cezası yazıldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sengetli

10 Aralık 2015 Perşembe 09:49

sn.teber kardeşime yürekten katılıyorum.eskiden sn.teberin bahsettiği yerde park yasağı vardı.nolduda şimdi serbest oldu.orda ışıklarda araçlar tek sıra oluyor.trafik felç.

Selim Teber

09 Aralık 2015 Çarşamba 12:43

Şu trafik ekipleri istasyon caddesinde trafik ışıklarının altındaki park eden araçlarla ilgili bir girişim yapsa da bizde rahatlasak. Ayrıca artistlik olsun diye ışığın altına ters bir şekilde park edilen araçlarla ilgili işlem yapılıyor mu merak ediyorum? Memlekette trafik keşmekeş ama hiç hareket yok.

MobESe

09 Aralık 2015 Çarşamba 16:34

Kesiliyorsa çarşı polis karakolunun orada park yasağı tabelası var. Bırakın normal parkı orada sürekli çift sıra park var.

trafik

09 Aralık 2015 Çarşamba 13:46

Çok haklısın. Ayrıca trafik polisleri kaldırımda sadece seyrediyor arada düdük çalıyor. Gözünün önündeki 2. sıra hatta 3. sıra arabaları nedense görmüyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR