19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da Ak Parti'nin listeleri kesinlikle değişmemelidir

Isparta'da Ak Parti'nin listeleri kesinlikle değişmemelidir

Isparta

Hayırlı bir iş için aile bireyleri ile birlikte Konya ve Ankara gezimizi tamamlayarak şehrimize sağ salim döndük.

   

Hafta sonu ve hafta başı şehirden uzak kalmamıza rağmen gelişmeleri sosyal medyadan takip etme imkanımız oldu.

   

18 Eylül mesai bitiminde siyasi partilerin milletvekili adayları belli olacak.

   

1 Kasımda yapılacak olan seçimler öncesinde birkaç defa siyasi yorumlarımı yine bu köşeden sizlere aktarmıştım.

Yeni bir siyasi yorumlarımı 18 Eylülde listelerin açıklanmasından sonra yaparim diye düşünüyordum ki; AK Partinin büyük kongresi,listelerin oluşturulması ve Isparta teşkilatının nasıl bir liste beklentisi içerisinde olduğu gibi sıcak gelişmeleri bugün itibari ile yorumlamaya çalışacağım.

   

Öncelikle İl Genel Meclisinin gurup toplantısında seçim öncesinde AK partinin belirleyeceği yeni listeye ışık tutma adına bir karar alınmış, bu karar 7 Haziran seçimlerinde belirlenen listenin yeniden devamı noktasında bir görüş.

   

İl Genel meclisi bu kararı alırken neyi esas aldı, hangi kriterleri uyguladı, gerekçe olarak neyi gösterdi bunu bilmiyorum. Bildiğimiz tek şey 7 Haziran seçimlerindeki listenin yeniden Yüksek seçim Kuruluna verilmesi ve mevcut Milletvekilleri  ve seçilemeyen Milletvekili adayları ile yeniden seçime gidilmesi yönünde bir tavsiye kararı olarak görüyorum.

   

Herkes gibi bende bu karara saygı duyuyorum. Bunun gerekçelerini kendimce izah etmeye çalışacağım. Öncelikle şu listeyi şöyle bir kez daha hatırlayalım.

1- S.Sadi BİLGİÇ

2- Recep ÖZEL

3- İsmail ÖZDEMİR

4- Ayşe USTA

 

7 Haziran seçimleri öncesinde 41 aday adayı arasında Genel merkezin belirlediği liste seçimlere giderek Isparta’da dört milletvekilinden iki tanesini kazandı.

 

Şayet AK Parti tek başına iktidara gelmiş olsaydı, ya da koalisyon hükümeti kurulmuş olsaydı seçilmiş Milletvekilleri S.Sadi Bilgiç, Recep Özel,İrfan Bakır ve Nuri okutan 4 yıl boyunca Parlemantoda Ispartayı temsil edecek ve çalışacaklardı.

 

Tek başına iktidar ve koalisyon hükümeti kurulamayınca yeni bir seçimle karşı karşıya kaldık

 

Burada kazanılmış bir hak varsa, bu hakkı yeniden kazananlara teslim etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu bir haktır, bu bir siyasi etiktir.

 

7 Haziran seçimlerinde Ak parti Mecliste tek başına iktidarı kuracak sandalye sayısına ulaşamamasının sebeplerini elbette kendi içinde  değerlendirmiştir.

 

Bu bir parti politikasıdır ve başta Genel Başkan olmak üzere partinin üst organlarının neden, nasıl gibi sonuç ilişkilerini değerlendirerek çözüm arayacağını düşünüyorum.

 

Önümüzde bir kader seçimi var. Bu seçim AK partinin yada bir başka siyasi partinin tek başına ikttidara ulaşacak Milletvekili sayısını kazanıp kazanmayacağına, yada koalisyonlu günlere geri dönüp dönmeyeceğimizin,daha da önemlisi PKK’nın siyasi uzantısı olarak lanse edilen HDP’nin meclise girip girmeyeceğinin seçimi olacaktır.

 

Bu üç önemli faktörün planlaması, hesapları yapılırken,Isparta listesinin değişip değişmeyeceği hiç bir siyasi partinin kaderine direk etki edecek bir ayrıntı olduğunu düşünmüyorum.

 

Liste değişsede değişmesede Ispartada olağanüstü bir tercih değişikliğinin olacağını düşünmüyorum. Partiler üç aşağı beş yukarı oylarını artırır yada düşürür ama sonuç kesinlikle yine 2-1-1 olur.AK partinin daha fazla oy almasının çok daha önemli ayrıntıları varken Isparta-Burdur gibi küçük illerde listelerin değişmesi AK partiye çok büyük bir puan getireceğini düşünmüyorum.

 

Bu nedenle AK partinin listesinin değişeceğinede ihtimal vermeyerek 18 Eylülde Yüksek Seçim kuruluna verilecek listenin ilk iki sırasında kesinlikle S.Sadi Bilgiç ve Recep Özel olmalı. Üçüncü ve dördüncü sıranında değiştirilmesinden de yana değilim. Ancak üç ve dördüncü sıra adayları haklarından feragat ederlerse değişikliğe gidilebilir aksi halde 7 Haziran seçimleri öncesi maddi ve manevi büyük fedakarlıkta bulunan tüm adaylar kazanılmış haklarını birkez daha kullanmak üzere seçim meydanlarına ineceklerdir.

 

Aynı şeyler CHP ve MHP içinde geçerli. Seçilmiş Milletvekillerinin karnesi temiz ve boş. Bu karneye verilecek not için yeterli çalışma ortamıbulamamışlar ve zaman çok kısa olduğu için başarılı yada başarısız deme gibibir lüksümüz olamaz. Onlarda kazanılmış haklarının tekrar verilmesi noktasında bir beklenti içindedir ve etik olanda budur....

 

Gelelim AK partinin büyük kongresine.... Kongre öncesinde parti içerisinde ikinci bir listenin çıkabileceğini düşünenler yanılmıştır. AK parti kurulduğu günden itibaren hep seçimlere tek liste ile gitmiş ve bu geleneğini bir kez daha sürdürerek istikrarını devam ettirlmiştir.

 

Asıl bu kongrede partinin üst organlarının seçimi noktasında Ispartayı temsil edecek kişilerin listede yer almaması bana göre büyük bir eksikliktir.

 

Daha önceki yazılarımda da defalarca ifade ettiğim gibi Ispartanın dört Milletvekiline değil bir bakana ihtiyacı var.Yatırım ve hizmetlerin daha fazla gelmesi için Isparta'nın Bakan düzeyinde temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum.Umarım 1 Kasım seçimleri sonrasında Ispartanın bakan beklentisi karşılığını bulur, bulmasıda gerekiyor.Büyük düşünüp, büyük hayellerin peşinden koşmak gerek.Oysa biz küçük hesaplar yaparak, kendi içimizde bölünerek bütünlüğümüzü koruyamıyoruz.

 

Evet bir kez daha ifade ediyorum. 18 Eylül’de yüksek seçim kuruluna verilecek olan listelerde S.Sadi Bilgiç, Recep Özel, İrfan Bakır ve Nuri Okutan yeniden seçilebilecek sıralarda olmalı ve yeniden seçilerek mec lise gitmeli. Bu bir ara seçimdir, düşünmeye ve ayrıntılara girmeye zamanımız kalmamıştır.

 

Genel merkezlerinde tavrı bu yönde olduğuna göre tartışmayama hal kalmamıştır.

 

Olağanüstü bir durum olmazsa 18 Eylülde listeler benim düşündüğüm şekilde olacak ve Isparta seçmeni sandığa giderek tercihini yapacaktır...

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ŞAKA

16 Eylül 2015 Çarşamba 22:03

BİRİ BANA BU HABERİN ŞAKA OLDUĞUNU SÖYLESİN LÜTFEN

Aman Hakan

16 Eylül 2015 Çarşamba 17:51

Pek yamansın hakan kardeş. parayla tutsalar bundan fazlası olmazdı. yahu adam olacak çocuk ...dan belli olur. Burada adam gibi adam sadece İrfan Bakır, o da siyaseti bilmiyor. Diğerleri ise malum. Vali beyin de iç yüzünü Allah biliyor.

AZALDI

16 Eylül 2015 Çarşamba 10:57

Tayyip Erdoğan’ın Cemaat’i şeytanlaştırma ****retlerine rağmen, halkın sadece binde 2’si (yüzde 0.2) Fethullah Gülen ve arkadaşlarını Türkiye’nin önemli sorunları arasına koymuş. Buna mukabil, AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ı problem gibi görenler yüzde 2.9

Hizmet bekleyen halk

16 Eylül 2015 Çarşamba 10:03

Yollarını bekledik yıllar boyuncaNe olur bizi bırakmaKim bizim için kavga eder sonra .....!!!!!!!!

Ali Veli

16 Eylül 2015 Çarşamba 09:32

Çok çalıştı hak etti:))))

Uyanık Vatandaş

16 Eylül 2015 Çarşamba 08:31

Yazar efendi, son seçimde Ak Partinin oyu ne kadar azaldı? Dünyadan haberin yok. Sence anketler, komuoyu görüşü önemli değil, sadece duygusal ilişki önemli, değil mi?

ali

16 Eylül 2015 Çarşamba 08:06

dalga geçiyorsunuz bu milletin aklıyla...

Nasrettin hoca

16 Eylül 2015 Çarşamba 01:42

Yazar efendi tebrikler Isparta halkının tercihlerini hassasiyetlerini beklentilerini dikkate almamaya devam edin halk size sandıkta cevap veriyor ama bunu anlayacak zeka nerdeeeee

vatandaş

15 Eylül 2015 Salı 22:55

Siz Bu insanları ahmak zannediyorsunuz ama gereğini Ispartalı yine yapar 20000 üzerinde oy kaybettiniz size oy verenlerin %95 i Tayyip Erdoğana veriyor demek ki ???????

AKısparta

15 Eylül 2015 Salı 16:37

Da geriye sayma devam etsin.

Mehmet Dikici(Atabey)

15 Eylül 2015 Salı 14:46

Yaşa Recep, Varol Recep.Isparta Sensiz Ne yapar?Isparta Recep.Aynen devam..Durmak Yola Devam:))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR