29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA 83 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ

ISPARTA'DA 83 BİN ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ

Isparta

Isparta'da 83 bin öğrenci ilk ara tatile girdi. Öğrenciler, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 18- 22 Kasım'da yapacak. Ara tatilde öğrenciler karne almayacak ve bu dönemi verimli geçirmeleri amacıyla etkinlikler düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ara tatilde öğrencilere yönelik "18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı"nı hazırladı. Bu programda, "gezi", "sağlık, doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlık yer alıyor. Öğrenci ve velilerin illerde yapılacak etkinliklerin bilgisine ulaşabilmeleri amacıyla "aratatil.meb.gov.tr" sitesi de hazırlandı. Yarın akşam itibarıyla bu siteye ulaşabilecek veliler, ilde 5 gün boyunca yapılacak ara tatil etkinliklerini görebilecek. Bakanlık, ilk ara tatil döneminde öğretmenler için de sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırladı. Programda, öğretmenlerin, öğrenci ve velilerle katılabileceği sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi. Bu çerçevede ara tatilde öğretmenlere yönelik konser, opera, halk oyunları, resim ve heykel sergileri gibi etkinlikler yapılacak. Ayrıca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakaları ile şiir, hikaye, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

18 Kasım 2019 Pazartesi 11:08

Çocukları yarış atı gibi tatilde de zorlarsanız eline bir daha kitap almak içinden gelmez. Adı tatil ise bırakın tatil yapsınlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR