18 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP’li Halıcı; ‘Mücadelemiz bu ülkenin bütün çocukları için’

CHP’li Halıcı; ‘Mücadelemiz bu ülkenin bütün çocukları için’

Isparta

CHP milletvekilleri yeni müfredatı protesto etmek için TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte yer alan CHP Isparta Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hikmet Yalım Halıcı “Bütün çocuklarımızın eşit, uygar, adil ve onları hayata hazırlayabilecek bir eğitim alabilmesi için çalışıyor ve mücadele ediyoruz” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Milletvekilleri ve CHP’li bazı Parti Meclisi Üyelerinin yer aldığı yürüyüş sonrası konuşan Halıcı “Bizim için bütün çocuklarımız çok değerli. Eğitimde feda edilecek tek bir evladımız yok. Ayrımsız olarak hepsinin ilerici, aydınlık, çağdaş, eşit, sosyal ve uygar bir eğitim alması için çalışmaya devam edeceğiz” diye belirtti. 

Yoksul ailelerin çocuklarının eğitimden mahrum bırakıldığını ve hayata dezavantajlı halde başlatıldığını ifade eden CHP’li Vekil “Eğitimi niteliksizleştiren, piyasalaştıran ve gerici unsurlara açık hale getiren iktidarın politikalarını eleştirdik. Maalesef bu uygulamalar yüzünden çocuklarımız geleceğini yurt dışında arıyor, aileler özel okullara sığınıyor. Özel okulları karşılayamayacak aileler ve evlatları ise kaderlerine terk ediliyor. Bakanlık tarafından kamuoyuna duyurulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, yeni bir taslak eğitim programı değil; adeta çağ dışı bir eğitim dayatmasıdır. Bu ülkenin bütün çocukları aynı zamanda bizim evlatlarımız. Tüm mücadelemiz bunun için.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR