28 Mart 2024 Perşembe

ISPARTA'DA 300 KİŞİ İŞE ALINACAK

ISPARTA'DA 300 KİŞİ İŞE ALINACAK

Isparta

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Programı kapsamında Milli Eğitim bünyesinde Isparta’daki okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere 300 kişi alınacak. Kur’a sistemiyle belirlenecek çalışanların kuraları ise 25 Eylül tarihinde çekilecek.

Başvurular 16 Eylül’de yani dün itibariyle başlayan başvurular 20 Eylül’de sona erecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Programa katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 16 – 20 Eylül 2019 tarihleri arasında bizzat gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir” denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

İl Müdürlüğümüz ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda Toplum Yararına Program kapsamında 9 ay süreli uygulanacak olan temizlik konulu program ile ilgili 01 Ekim 2019 - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında ekli listede belirtilen yerlerde eleman çalıştırılacaktır.

Programa katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 16 Eylül 2019 – 20 Eylül 2019 tarihleri arasında bizzat gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIM ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

a- 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

b- Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

c- Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

d- Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

 

e- Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; ADNKS’de aynı adreste ikamet eden kişilerin seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde isimlerinin olması halinde başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılır.

NEREYE KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Isparta Merkez: 153 kişi

Aksu: 3

Atabey: 9

Eğirdir: 23:

Gelendost: 12

Gönen: 7

Keçiborlu: 10

Senirkent: 7

Sütçüler: 12

Ş. Karaağaç: 26

Uluborlu: 6

Y. Bademli: 3

Yalvaç: 29

Toplam: 300 kişi

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

17 Eylül 2019 Salı 16:45

Devletin ne çok parası varmış yan gelip yatsınlar diye boyuna eleman alıyo işkura giremeyince bir de torpilliler girdi diye ortalık yıkılıyo çünkü yan gelip yatıp bedavadan ikibin de cebe girsin kim istemez devlet tekrar hademe kadrosunu getirip kpss ile alım yapmalı bıraksın işkur mişkur onuda şartlı almalı çalışmayan defedilecek şekilde ortama bi düzen gelir

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR