19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA 3.5 YILDIR KİLİTLİYDİ ARTIK AÇILACAK!

ISPARTA'DA 3.5 YILDIR KİLİTLİYDİ ARTIK AÇILACAK!

Isparta

Isparta Kent Müzesi’nin 3,5 yıldır kilitli olan kapısı nihayet açılacak. Kasım ayı içerisinde ilgili kurum müzenin içyapımı için ihaleye çıkacak. 13 Haziran 2014 yılında müzenin asma tavanında meydana gelen bir kaza sonrası tadilat için kapatılan müze önümdzde ki yılın ilk aylarında açılacak.
Isparta’nın, OsmanlI'dan ve öncesinden gelen tarihinin yaşatıldığı Şehir Müzesi'nden, ne yazık ki ne vatandaşlar ne de öğrenciler faydalanamıyor. Ziyaretçilerin Isparta’nın tarihini, kültürünü ve sosyal hayatını yakından inceleyebilecekleri ender adreslerden biri olan İsparta Şehir Müzesi çok yakın bir tarihte tekrar hizmete girecek. Ancak bu adresin kapısı 3,5 yıldır kapalı. Nedeni ise bir türlü başlatılamayan tadi¬lat olarak gösteriliyor. İsparta'nın tarihi¬ni, kültürünü ve sosyal hayatını anlatan Şehir Müzesi yaklaşık 3 buçuk yıldır ziyaretçiye kapalı. Bunun nedeni ise 13 Haziran 2014 yılında müzenin asma tavanında meydana gelen bir kaza. Kaza sonrası müze içerisinde bir tadilat ihtiyacı doğdu.

Isparta AK Parti Milletvekili Yüce daha önce Isparta Kent Müzesi'nin açılacağını bir basın açıklaması ile de müjdelemişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adem

26 Ekim 2017 Perşembe 16:03

3,5 yıldır müze müdürü ve arkeologlar ve hatta çaycılar evden para kazanıyordu demeyin bayılırım şurda !!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR