25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA'DA 29 EKİM COŞKUSU

ISPARTA'DA 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kuruluşunun 91'nci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Isparta

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene Isparta ValisiVahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlarkatıldı.

Törende ilk olarak Vali Vahdettin Özkan halkın bayramınıkutladı. Vali Özkan yaptığı konuşmada ise; "Ecdadımız Kurtuluş Savaşı’ndabelki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmiştir.Memleketin dört bir yanında insanımızın başlattığı Kurtuluş Mücadelemizdestansı bir başarıyla sonuçlanmıştır. Bu başarı, 29 Ekim 1923’te ilan edilenCumhuriyet’le taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimiz; Büyük bir çınarın küllerindenfilizlenmiştir. Cumhuriyet idaresi, bireyi esas alan bir toplumsal modellemeoluşturmuştur. Cumhuriyet eşit vatandaşlığı ve hukukun üstünlüğünü temelalmıştır. 91 yıllık mazisine bakıldığında Cumhuriyet modelimiz Soylu; amatepeden bakmayan, Güçlü; ama insanı ezmeyen, Adalet ve merhamet ilkeleriylehareket eden bir rejimin adı olmuştur. Dün olduğu gibi bu gün de Memleketimizinselametini istemeyenlere karşı Yoksul ve dışa bağımlı bir ülke olarak kalmamıziçin çaba sarf edenlere karşı İnsanımızı birbirine düşürmeye çalışanlara karşı,ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük ruhu ve duyarlılığıyla hareketetmeliyiz" dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerokundu. Spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.Tören geçişi ile sona eren kutlamalarda bayrama katılan vatandaşlara püskürtmemakinesi ile gül suyu sıkıldı.

BOMBA 32 OBJEKTİFLERİNE YANSIYAN  KARELER 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

faruk albayrak

06 Kasım 2014 Perşembe 21:26

SAYGI DEGER KOMUTANLARIM.sizler sayesinde birçok şey öğrendik.ve ögrendiklerimizi göz ardı etmeden,uygulayıp bu vatana laik bir profesyoneller oldugumuzu isbatlayip ve hizmet edicegiz.kurban olduğum ALLAH'İM sizleri biz'evlatlariniza ve sevdiklerinize bagislasin.başımızdan eksik etmesin inşallah.sizler sayesinde buralara geldik komutanım.Saygılarımla.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR