25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA'DA 21 SANIKLI FETÖ DAVASI BAŞLADI

ISPARTA'DA 21 SANIKLI FETÖ DAVASI BAŞLADI

Isparta

ISPARTA'da 15 Temmuz gecesi 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalıştığı iddia edilen aralarında eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülün duruşmaya tutuklu sanık eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eski Erkan Başkanı Albay Orhan Yılmaz SEGBİS aracılığıyla katılırken, diğer tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım,Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu, Merih Özşahin, Ahmet Nazif Şahinoğlu, Hüseyin Seçkin Eraslan ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Darbe gecesi komutanlıkta görevli olan tanık Uzman Çavuş Ümit Kahya, bölük komutanının kendisini arayarak şahsi tabancasının olup olmadığını sorduğundan bahsetti. Daha sonra komutanlığı çağrıldığını belirterek,kendisi gibi çağrılan 10 kişiden bir manga hazırlanması emri verildiğini anlattı.

Komutanlıkta görevli sivil memur olan tanık Hüseyin Özgenise, mal ve hizmet alımlarında görevli olduğunu anlatarak, evrakların imzalanması için sık sık Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Mustafa Kurutmaz'ın yanına gittiğini söyledi. Özgen, Kurutmaz'ın kendisine "Hocaefendi hakkında ne düşünüyorsun" sorusunu yönelttiğini de anlattı. Bunun üzerine "Hangi hocaefendi" diye sorduğunu belirten Özgen, "Fetullah Gülen hocaefendi hazretleri" şeklinde cevap verdiğini belirtti.

Yurt dışında okullar açması nedeniyle Gülen'e sempati duyduğunu ama fazla tanımadığını söylediğini kaydeden Özgen, "Kurutmaz,benden komutanlıkta görev yapan sivil memurlar hakkında, onların Fetullah Gülen ile ilgili ne düşündüğünü gösteren ayrıntılı bir rapor hazırlamamı istedi"diye konuştu.

Duruşma yarına ertelendi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tatar ramazan

03 Ağustos 2017 Perşembe 21:26

Vurun satırı acımayın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR