29 Mart 2024 Cuma

ISPARTA'DA 2016'NIN SON TOPLANTISI

ISPARTA'DA 2016'NIN SON TOPLANTISI

Isparta

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, 2016’nın son olağan toplantısını Isparta’da gerçekleştirdi. Toplantıda alınacak kararların hayırlı olmasını dileyen BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “2017, 2016’dan hem ülkemiz için hem insanlık için daha iyi sonuçlar versin. Bölgemizde İslam coğrafyasında akan kan akan gözyaşı dursun, ülkemizdeki birlik beraberlik, kardeşlik ruhu gelişsin, aramızdaki dostluk muhabbet çoğalsın diye temenni ediyorum” dedi

Dönem Başkanı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığındaki toplantıya; Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin,Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Münir Karaloğlu, 2016yılının son olağan toplantısında alınacak kararların Antalya, Isparta ve Burdur illeri ile bölge halkı için hayırlı uğurlu olmasını diledi. Acısıyla tatlısıyla 2016’nın tamamlandığını belirten Vali Karaloğlu, “2016’da belki biraz sorunlar yaşadık, hain darbe girişimi, işgal girişimi, terör olayları ama temenni ediyorum ki; 2017 2016’dan hem ülkemiz için hem insanlık için daha iyi sonuçlar versin. Bölgemizde İslam coğrafyasındaki akan kan, akan gözyaşı dursun,ülkemizdeki birlik beraberlik, kardeşlik ruhu gelişsin, aramızdaki dostluk muhabbet çoğalsın diye temenni ediyorum” dedi. Gündem maddeleri ile ilgili de bilgi veren Antalya Valisi Karaloğlu, şöyle devam etti:
“14 maddelik gündemimiz var. Kalabalık bir gündem ama bir kısmı Ajansın rutin işleri ve geçen mali destek programlarında destek almaya hak kazanıp da sonradan vazgeçen bazı firmaların iptal teklifleri var onları görüşeceğiz.Bugün iller için önemli olan bir Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile yürüttüğümüz güdümlü proje olan Süt Teknolojileri Araştırma Merkezi ile ilgili bir maddemiz var. Yine Isparta’nın 14-15 Ocak 2017’de Ankara’da yapacağı Isparta Tanıtım Günleri ile ilgili bir destek talebi var onu görüşeceğiz. Yine 15-17 Şubat 2017’de Cidde’deki Arap Turizm Fuarı’na bu sene ilk defa Antalya ve Bölge olarak katılmak istiyoruz. Onunla ilgili bir teklifimiz var. Bizim artık bölgemizdeki Antalya’yı Isparta’yı ve Burdur’u Orta Doğu turizmine açmamız lazım, çok yakın bir coğrafya olan Orta Doğu’dan da turist almamız lazım diye düşünüyoruz, onun için de Cidde Fuarı’nı önemsiyoruz. Kazakistan Antalya Konsolosluğu’nun bize bazı teklifleri var turizmi geliştirme noktasında. O tekliflerini görüşüceğiz. Yine Antalya’da 6-9 Nisan’da sağlık ve spor turizmi ile ilgili özellikle turizmin çeşitlendirilmesiyle ilgili bir turizm fuarı var.Onunla ilgili destek teklifi var onu görüşeceğiz. Onun dışında bütçeyle ilgili konularımız var. Tekrar bugünkü yönetim kurulunda alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurulu üyelerimize bir yıllık çalışmaları dolayısıyla da başta sayın valilerimiz olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile basınımızın da yeni yılını kutluyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR