30 Nisan 2024 Salı

Vali Baruş, Isparta Merkez muhtarlarıyla buluştu

Vali Baruş, Isparta Merkez muhtarlarıyla buluştu

Isparta

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Isparta Merkezinde göreve gelen mahalle muhtarları, Isparta Valiliği’nde Vali Aydın Baruş ile bir araya geldi.

Buluşmada yeni görev dönemlerinin tüm muhtarlara hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Baruş konuşmasında, muhtarlık müessesinin devlet ile vatandaş arasındaki önemli fonksiyonları yerine getirdiğine vurgu yaptı.

Vali Baruş yaptığı konuşmada “Yeni seçildiğiniz görevlerin hayırlı olmasını diliyorum. Muhtarlarımız arasında tabii görevine devam edenler var, yeni seçilen arkadaşlarımız var hep beraber inşallah kıymetli vatandaşlarımızın refahı, huzuru, devlet ve vatandaş ilişkilerinin güzel bir şekilde yürütülmesi için gayret sarf edeceksiniz. Bu yapacağınız çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum. Allah muvaffakiyet versin. Muhtarlarımızla yaptığımız bütün toplantılarda da işaret ettiğim gibi muhtarlarımız; hem devlet açısından hem de demokratik sistem açısından konumları bakımından çok önemli kişiler. Muhtarlarımızın yürüttüğü görevler konusunda, fonksiyonları konusunda bazen tartışmalar olsa da bir takım olumsuz değerlendirmeler yapılsa da ben muhtarlık kurumunun demokratik sistemin işleyişi, vatandaşlarımızın yönetime katılımı, özellikle yerel yönetim süreçlerinde vatandaşlarımızın nabzının tutulması ve onların sorunlarının dile getirilmesi bakımından gerekli görüyorum ve lüzumlu görüyorum. Muhtarlarımızın yasal olarak da mevzuat olarak da fonksiyonlarının arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü devlet kurumları açısından, muhtarlarımız; bizim yardımcımız, yasaların uygulanması, mahallelerin huzur ve sükûnun muhafaza edilmesi, kolluk görevlilerimize yardımcı olunması bakımından önemli. Muhtarlarımız aynı zamanda mahalleleriyle ilgili konuların belediyenin gündemine getirilmesi ve mahallelerde karşılaşılan sorunların çözümü noktasında önerilerde bulunulması bakımından da son derece önemli bir fonksiyonu yerine getiriyorlar. Bu açıdan, bu yönetim süreçlerinde muhtarlarımız ne kadar aktif rol alırlarsa vatandaşın nabzını da o derece sağlıklı olarak tutabiliriz diye düşünüyorum. Bu bakımdan inşallah önümüzdeki süreçlerde muhtarlarımızın vatandaşın refahı ve yönetime katılma açısından fonksiyonların arttırılması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ümit ettiğimi özellikle belirtmek istiyorum. Yapmış olduğumuz ziyaretler kapsamında muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde orada yaşayan halkın gündeminin ne olduğu ve yaşadığı sorunların çözümünün hangi noktalardan ele alması gerektiği hususunda da çok değerli bilgiler ediniyoruz. Bundan sonra inşallah 5 yıl süresince sizlerle birlikte halkımızın gündeminde olan sorunları çözme noktasında birlikte hareket edeceğiz ve el birliğiyle Isparta’mızı daha güzel bir il haline getirmek için burada yaşayan vatandaşlarımızı daha mutlu olabilmesi için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Görevlerinizin hayırlı olmasını diliyorum ve vatandaşlarımıza da hizmet noktasında yapacağınız çalışmalarda kolaylıklar diliyorum” dedi.

Keçeci Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi de muhtarlar adına Vali Baruş’a geçen dönemde verdiği destekler ve yeni dönemle ilgili sözleri için teşekkür ederek 24 saat vatandaşların hizmetinde olacaklarını söyledi.

Ardından Vali Baruş konuklarına tek tek söz vererek yeni seçilen muhtarlarla tanıştı, yeniden seçilen muhtarlara ise hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

.

18 Nisan 2024 Perşembe 14:41

Şehir merkezinde gerçekten muhtara ihtiyaç var mı bunu sorgulamak lazım,

esnaf

18 Nisan 2024 Perşembe 10:10

İSMAİL kalkmecen herhal koltuktan akkayaaa

halıkentli

17 Nisan 2024 Çarşamba 16:43

muhtarlar ne iş yapar.

Mert Efe adalet bulcak yerini

17 Nisan 2024 Çarşamba 16:01

Sayın valim yanınızdaki bayan muhtar ısırıyor dikkat edin..

Dondurmacı

17 Nisan 2024 Çarşamba 15:26

Gökhan Büyükleblebi Muhtarlar Derneği Başkanlığını bırakırsa kahrından ölür diyorlar doğrumu. Tv ye çıkmazsa erir diyorlar. Artık bir KADIN veya yeni bir başkan seçilsin. Arkadaşlar istiyor benden başka kimse yapamaz ayaklarını geçin. Bir kadın MUHTAR DERNEK BAŞKANI OLSUN

Para için aday

17 Nisan 2024 Çarşamba 14:19

Valiyi kayda almamış Muhtar Tshirtle makam ziyareti yapmak karşındakini kayda almamaktır

Ispartalı

17 Nisan 2024 Çarşamba 13:39

Valinin makamına tişörtle gelmek şaşırtıcı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR