30 Nisan 2024 Salı

Başkanların Allah yardımcısı olsun

Başkanların Allah yardımcısı olsun

Isparta

Yaklaşık 3 aylık seçim maratonu bitti. Aday adaylığ süreciydi, adayların belirlenmesinden sonraki 50 günlük süre derken seçim günü geldi çattı ve halk iradesini sandıkta gösterdi.
İpi göğüsleyen başkanlar Allah sağlıklı ömür verirse 5 yıl boyunca seçildikleri memlekete hizmet edecek. Seçmenlere verdikleri seçim vaatlerini yerine getirmeye çalışacak.

Lakin daha önceden de alışkın olduğum ama dün gördüğüm manzaradan sonra inanın bana ben bile gerildim. Makamlar dolup, dolup boşalıyor. Ziyaretin asıl amacı tebrik etmek ama bu gelenlerin yüzde 50'si de 'Hani seçimden önce söz vermiştin ya!' hatırlatmasında kendisini gösterme çabasında bir ziyarette bulunuyor.
'Yahu dur! Dün 1 bugün 2. Daha makam koltuğunu ısıtmadan ben işi nereden bulayım' dese bir türlü 'Hele bir dur şu işleri bir halledelim sakinleşsin ortalık bir bakacağız' dese bir türlü. 
Memleketin meseleleri ile mi uğraşırsın, vatandaşın derdiyle isteğiyle mi uğraşırsın?
Seçim süreci boyunca günde 1-2 saat uyku ile hatta serum takviyeleri ile ayakta duran başkanlar şimdi tam 'Oh seçim bitti rahata kavuştum' derken bu konuları kucağında bulması uykularını daha çok kaçıracağa benziyor.

HADİ YETİŞEN KAPIYOR MİSALİ

Seçmen seçim öncesinde 'Kazanırsam söz hallederiz' diye ucu açık bir söz bile almışsa bir an evvel işini çözdürme gayretinde. Zira belediyeye yüzlerce işçi alma imkanının olmadığını o da biliyor. 'Elimi çabuk tutmazsam alınacaklar alınır bize sıra gelmez' diye düşünüp o kapıyı aşındıracak çare yok. 
Başkanların eli kolu bağlı. Görevi alır almaz borçlar belediye binalarına çoktan asıldı ve vatandaşa 'Halimiz bu görün ve anllayış gösterin' mesajını verdiler ama 'can benim canım bana ne söz vermeseydin' dediklerini duyar gibiyim. Hele bazı yerlerde  başkan adayına çok yakın çalışan kişilerin özel kalemlerde göreve başlaması bu isteği daha da tetiklemiş görünüyor.
Ne diyelim yeni başkanların Allah yardımcıları olsun vallahi işleri çok zor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

18 Nisan 2024 Perşembe 12:08

Akpartiyi yalvaçta yine oyuna getirdiler.

Yalvaçlı

17 Nisan 2024 Çarşamba 19:19

Yalvaçta yine kimler yüzünden bu durumlara düştük, yazabilirmisiniz ?

Vayy Bilmiş

17 Nisan 2024 Çarşamba 17:53

Vallamı !!! İçini karartma bu kadar.Olacağına varır herşey.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR