20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta'da 100 Köye, 100 Oyun Parkı

Isparta'da 100 Köye, 100 Oyun Parkı kurulacak.

Isparta

Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu yaptığı açıklamada, Geçtiğimiz aylarda  başlanan çalışma kapsamında bugüne kadar 103 köye çocuk oyun parkı yapıldığı belirtildi.

Zadeoğlu yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"100 park için çalışmalar hızla devam etmekte olup en kısa zamanda kurulumları gerçekleştirilecektir.

    İdaremiz, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda, tüm köylerde çocuk oyun parkı kurmayı hedefliyor.

Zadeoğlu, bugüne kadar 103 köyde çocuk oyun parkı kurduklarını belirterek, köylerin temel sorunlarının yanı sıra sosyal sorunlarını da çözmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Zadeoğlu, Özel İdare imkanlarıyla köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ve parke taşı gibi temel sorunlarının büyük bölümünü çözdüklerini kaydetti.

        "Köylerde oluşturulacak çocuk oyun parkları, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunacak özellikler taşıyacaktır. Bu köylerdeki çocuklar, şehir yaşamından uzak olmaları nedeniyle oyun parklarından mahrumdurlar. Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’ın destekleri ile 'Şehirde ne varsa köyde de o olacak.' prensibi doğrultusunda çalışmalarımızı kırsalda sürdürmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 

 

F.Demirtaş/Şarkikaraağaç

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bakımını yapacaksan

29 Nisan 2015 Çarşamba 11:56

Köylere oyun parkı kurmak çok güzel de bakımını düzenli yapmayı da düşünmüşsünüzdür inşallah. Zira Merkez'de (mesela Çünür Toki)ki parklar hem kırık dökük, hem de pislik içinde...

vatantaş

29 Nisan 2015 Çarşamba 08:42

köylerdeki çocukların park alanlarının olmasına çok sevindik. Ama merkez mahallelerdeki eskimiş parkların yenilenmesi,yeni park alanlarının oluşmasını rica ederiz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR