19 Mart 2024 Salı

Isparta’da kaçak kazı yapan 5 kişi gözaltına alındı

Isparta’da kaçak kazı yapan 5 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Isparta

“Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda Isparta Merkez İlçe sınırları içerisinde bazı şahısların izinsiz kazı yapacakları yönünde bilgiler elde edilmiştir.

 

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Merkez İlçe Bozanönü köyü Arapdağı Tepe mevkiinde bazı şahısların 1. derece arkeolojik sit alanında izinsiz kazı yapacakları bilgisinin alınması üzerine yapılan operasyonda, A.Ç., E.S. ve H.S. isimli şahıslar olay bölgesinde kazı yaparlarken suçüstü yakalanmışlardır.

 

Kazı alanında yapılan incelemede; 2 metre derinliğinde 2 metre genişliğinde bir çukurun kazıldığı tespit edilmiş olup, kazı alanında (1 Adet) Jeneratör, (1 Adet) Hilti, (2 Adet) Hilti ucu, (1 Adet) Ruhsatsız Pompalı Av Tüfeği, (8 Adet) Av Tüfeği Fişeği, (1 Adet) Ruhsatsız Tabanca, (1 Adet) Tabanca Şarjörü, (15 Adet) 9 mm Tabanca Fişeği, (2 Adet) Kürek, (2 metre) Elektrik Kablosu, (1 Adet) küçük mutfak tüpü ve muhtelif kazı malzemeleri ele geçirilmiştir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yetkililer nerede

14 Ekim 2017 Cumartesi 01:53

Bozanönü köyündeki Arap Dağı 1. Derecede arkeolojik sit alanı ise orada neden taş ocağı var yetkililer buranın 1. Derece arkeolojik sit alanı olduğunu bilmiyor mu Ve bu tür taş ocağını neden kaldırıyorlar arkeolojik tarihimize neden sahip çıkılmıyor yetkililer neden ve ne için çekiniyorlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR