19 Mart 2024 Salı

ISPARTA’DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ

ISPARTA'da tek motorlu eğitim uçağı, teknik arıza nedeniyle Süleyman Demirel Havalimanı yakınındaki tarlaya zorunlu iniş yaptı. Uçaktaki pilot ve öğrenci yaralanmadı.

Isparta

Isparta ER-AH Havacılık Uçuş Okulu Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, Süleyman Demirel Havalimanı'ndan saat 13.00 sıralarında eğitim amacıyla havalanan tek motorlu eğitim uçağının, teknik arıza nedeniyle kule yakınındaki tarlaya zorunlu iniş yaptığını söyledi. Erdoğan Cabıoğlu, pilot yetiştirmek amacıyla TAMAY Havacılık ve Eğitim Hizmetleri firmasından kiraladıkları uçakta bir pilot ve öğrencisinin bulunduğunu, can kaybı veya yaralanma olmadığını söyledi.

Uçak pilotu Yusuf Yılmaz'ın, olay sonrası jandarmayı arayarak, teknik arıza nedeniyle Kuleönü beldesi yakınlarında acil iniş yaptıklarını söylediği, durumlarının iyi olduğunu belirterek bilgi verdiği kaydedildi.

17 Ocak'ta CN-235 tipi askeri nakliye uçağı Yalvaç ilçesi Yukarıkaşıkara köyü yakınlarındaki dağlık mevkiye düşmüş, 3 asker şehit olmuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

24 Ocak 2018 Çarşamba 20:52

Selamlar, Öncelikle ayda 2 uçak düşmesi tesadüf değildir. Güvenlik önlemlerinin en üst dizeye çıkarılması lazım lakin bir daha böyle olaylar yaşanmasın. Isparta nın coğrafi şartları zorlu olabilir ama gereken teklonoji elimizde mevcut. :) kullanmayı deneyebiliriz. Saygılar.

vatandaş

24 Ocak 2018 Çarşamba 19:39

Lütfen haber başlığını değiştirir misiniz? Isparta'da eğitim uçağı zorunlu iniş yapmış. Düşmemiş ki. Düşmek faklıdır, zorunlu iniş yapmak farklı.

QWERTY

24 Ocak 2018 Çarşamba 14:50

ıSPARTANIN HAVASINDA BİR SIKINTI VAR AMA ÇÖZEMEDİK.

Kuleönu belediye sakini

24 Ocak 2018 Çarşamba 14:50

Bu ucagın kuleönu belediye mızın ustunde ucmasını istemiyoruz hergün bu ucagın düşme korkusuyla yasıyoruz cok yakın ucuyo ve belediyemizin tepesinden hic ayrılmıyor gitsin insanların yasam alanının olmadığı bi yerde ucsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR