26 Nisan 2024 Cuma

İşaret diliyle İstiklal Marşı okudular

İşaret diliyle İstiklal Marşı okudular

Isparta

Isparta Çocuk Adası Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde büyüyen 5ve 6 yaş arası çocuklar, yılsonu etkinliğinde işaret diliyle İstiklal Marşı okudu. Çocukların aylardır çalıştığı gösteri izleyenlerden tam not aldı.

 

Isparta Çocuk Adası Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nde eğitim gören minik öğrencilerin gösterisi Süleyman Demirel Üniversitesi Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Çocuk Adası Gündüz Bakımevi ve Kreşi 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına hazırladıkları birbirinden eğlenceli gösteriyle sonlandırdı. Kreşte eğitim gören 2-6 yaş minik öğrenciler birbirinden farklı dans koreografileri, skeçler, halk oyunları, İngilizce ve Türkçe şarkılar söyleyerek velilerine unutulmaz dakikalar yaşattı. Her yıl geleneksel olarak belirli bir temaya bağlı olarak çocukların gösterilerini gerçekleştirdiklerini belirten Gözde Çağlar, bu yılki gösterilerde ‘Dünya Barışı’nı simgelediklerini belirtti. Kreş öğretmenlerinin Bayrak renklerinde giyindiği etkinlikte dünya çocuklarını simgeleyen çeşitli gösterilere de yer verildi.

ENGELLİ ARKADAŞLARINI ANLAYABİLSİNLER DİYE

Geceye 5-6 yaş arası minik öğrencilerin işaret diliyle okudukları İstiklal Marşı damgasını vurdu. Kreş sahibi Gözde Çağlar bu etkinliği çocukların engelli arkadaşlarıyla anlaşabilmesi için sene başından beri eğitim verdiklerini söyleyerek, “2014-2015 Eğitim Öğretim yılımızda başladığımız 5 ve 6 yaşlara işaret dili eğitimimizin son noktasını bugün İstiklal Marşı okuyarak ortaya koydu miniklerimiz. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu düşündüğümüzde bu farkındalığın herkes tarafından kanıksanmasında bir nebze de olsa tuzumuz olsun istedik. Çocuklarımızın engelli arkadaşlarıyla iletişim kurması adına bu projeye başlamıştım.  Hepsini tebrik ediyorum. Çok başarılıydılar”şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Akademisyen

17 Haziran 2015 Çarşamba 08:14

Çok gurur verici. Insan izlerken gözyaşlarını tutamıyor. Çocuklarımızın bayrak ve istiklal marşı bilinci ömür boyu sürsün inşallah...

veli

16 Haziran 2015 Salı 18:43

tek kelimeyle muhteşem...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR