16 Nisan 2024 Salı

İŞ YAŞAMINDA KADINLARI DAHA ÇOK GÖRMEK İSTİYORUZ

ITSO Başkanı Başdeğirmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştiren ve büyüten kadınlarımızın, ekonomiyi de büyütmesini istiyoruz.”dedi.

Isparta

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Kadının iş hayatındaki önemine değinen Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

“Toplumumuzda önemli bir yeri olan, herbiri bir anne, eş, kız kardeş, başarının arkasındaki gizli kahramanlarımız olan kadınlarımızın ekonomimize daha fazla katılmaları en büyük arzumuz. Ekonomimizin güçlenmesi ve girişimci sayımızın artması için elimizde atıl bıraktığımız bir hazine var. Şu anda işverenlerimizin sadece küçük bir çoğunluğu kadın. Zenginleşme yolunda çok büyük bir kaynağı israf ediyoruz. Hiçbir ilave yatırım yapmadan, iş yerlerimizin verimliliğini Almanya seviyesine, kadınların iş yaşamındaki katkısını Kore düzeyine çıkardığımız zaman doğrudan dünyanın 9. büyük ekonomisi oluyoruz.      

Kadınlar ekonomik hayata katılımda çekimser kalıyorlar. Halbuki, pek çok araştırma bir girişimcide olması gereken özellikleri şöyle sıralıyor; başarısızlığa rağmen vazgeçmemek,güven, kararlılık, risk yönetimi, yaratıcılık, değişimi fırsat olarak görmek,belirsizliğe karşı toleranslı olmak, detaylara önem verme ve mükemmeliyetçilik.Bu sayılan özelliklerin daha fazlasının kadınlarımızda mevcut olduğunu biliyoruz.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kadınlarımıza gereken önemi ve desteği veriyoruz. 2013 yılında seçildiğimizde Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarihinde ilkleri gerçekleştirdik,17 meslek komitemizin yarısına yakının başkanını iş kadınlarımızdan oluşturduk.Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin tamamı odamıza üye olan başarılı işkadınlarımızdan oluşturduk. 24 etap girişimcilik eğitimi düzenledik ve eğitim alan 666 kişiden 306 sı kadın. Eğitim alan girişimcilerimizden 86 sı kendi işyerini açtı bunlardan 46 sı kadın. Ekonomik kalkınmada insan vazgeçilmez bir unsur olduğuna göre; KADIN olmadan kalkınmayı sağlamak mümkün değildir. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak yufka açan, dolma saran, örgü ören ellerin ekonomimize değmesini istiyoruz. Çocuk büyüten kadınlarımızın, ekonomiyi de büyütmesini istiyoruz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. ”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR