26 Nisan 2024 Cuma

İŞ ADAMI ABDULLAH NURİ YOLCU İFADE VERDİ

İŞ ADAMI ABDULLAH NURİ YOLCU İFADE VERDİ

Isparta

Sanık İş adamı Abdullah Nuri Yolcu da kendisinin mobilyacılık yaptığını, davada adı geçen sanıklarla genellikle bu nedenle irtibatlı olduğunu söyledi. Isparta Yükseköğrenim Sosyal Kalkındırma, Eğitim ve Kültür Derneği’nin faaliyetleri üzerinden FETÖ’ye finansman sağlandığı suçlamalarını kabul etmeyen Yolcu, derneğin 2012 yılında SDÜ'deki proje yarışmalarında proje üreten girişimcilere maddi destek sağlamak, tanınmış şarkıcıları SDÜ’ye çağırarak öğrencilerle buluşturmak gibi amaçla kurduklarını iddia etti.

Yolcu, derneğin neden kapatıldığına ilişkin soruya “Dernek yöneticilerinden Adem Demiralay’ın yöneticisi olduğu IYAŞ AVM’nin alçı tavanı çökmüş. Bir yerel internet haber sitesi de bu olayla ilgili yayınladığı haberlerden dolayı Demiralay ile ters düşmüştü. Daha sonra bu site dernekle ilgili bir makbuzu yayınlayıp yanlış işler yapılıyor gibi haber yapınca biz de‘demek ki biz yanlış yapmışız. Isparta’da bu tür faaliyetlere gerek yok’düşüncesiyle derneği kapattık” yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın eski SDÜ Rektörü İbicioğlu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya ise Yolcu, "Rektörlük seçimlerinin ardından Isparta Genç İşadamları Derneği olarak 'hayırlı olsun" ziyaretine gittik. Sadece bu şekilde görüşmemiz oldu. Dernek olarak rektörle konuşan genelde Adem Demiralay'dır" cevabını verdi.

Yolcu, Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ile telefonla görüşme sebebin nedir" sorusuna ise"Baykara'nın makam odasındaki mobilyaların değiştirilmesi ve tefrişatıyla ilgiliydi" yanıtını verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatansever

18 Ağustos 2016 Perşembe 17:15

kriptolardan biri

Baki yeşil

17 Ağustos 2016 Çarşamba 06:36

Tam bir saadet zinciri, algülüm vergülüm, sonrada hizmet hareketi. Kıçımın hareketi 50 yıldır bu kadar para nerde hizmet,tüm d0nyada,birtek cami dahi yapacak para gelmedimi elinize,bir medrese bir kuran kursu,bir hafız hani nerde hizmet. Dersane ve okullar en kralından para kazanma yerleri,köle öğretmenler(gerizekalı salak öğretmenler çoğuda ODTÜ'de itü boğaziçi mezunu) demekki akıl ayrı birşey zekilik ayrı birşey. Okulları finanse eden gruplar evleri bakan aileler. Diğer toplanan paralar nerde.

Daha

16 Ağustos 2016 Salı 19:09

Sayılı mobilyacılardan yerin dolmaz orda işin yok dışarda seni bekliyoruz

Suçsuzlar

16 Ağustos 2016 Salı 18:56

Arkandayız suçsuz olduğunu biliyoruz

deniz

16 Ağustos 2016 Salı 18:46

yeni açılan özel okullardan birine mobilya yapmışssındır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR