20 Nisan 2024 Cumartesi

İNSANLIK ÖLDÜ MÜ ?

1 haftadır sokakta yaşıyorlar.

Isparta

Ekonomik ve sağlık sorunları yaşayan Şibilli ailesinin dramıyürek dağlıyor. Kira parasın ödeyemeyen aile, kapı dışarı edildi. 1 haftadır sokaktayaşıyorlar.

 

8 yıldır Keçeci Mahallesi 2301 Sokak’ta yaşayan Ziya veZübeyde Şibilli çifti, hiç beklemedikleri bir anda oturdukları evden kapıdışarı edildiler. Kira ücretini ödeyemedikleri için evden çıkartıldıklarınıileri süren aile, şimdi sokakta yaşıyor.

 

BİRİSİ TEK BÖBREKLE YAŞIYOR DİĞERİ AYAĞINDAN ENGELLİ

Evden atıldıktan sonra eşyaları ile birlikte çıktıkları evinönündeki alana yerleşen aile, bir yandan da engellerle boşuyor. Tek böbreklehayat mücadelesini sürdüren Ziya Şibilli, hem kalacak bir yuva arıyor hem de ayağındanengelli olan eşi Zübeyde Şibilli’ye destek

oluyor. Bugüne kadar mahalle halkı ve hayırseverlerin destekleriyleayakta duran aile, bundan sonra da başlarını sokacak bir yuva arıyor.

 

BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ DERKEN KAPI DIŞARI EDİLDİK

 

Akdeniz Muhabirine başına gelenleri anlatan Ziya Şibilli, kirayıödeyemedikleri gerekçesiyle ev sahiplerinin mahkeme kararıyla eviboşalttırdığını ileri sürerek, Ramazan ayında sokakta yaşamak zorunda kaldıklarınısöyledi. Şibili, “Mübarek Ramazan ayında başımıza böyle bir olay geldi. 8yıldır bu evde duruyoruz. Mahalle halkının ve hayırsever vatandaşlarımızındesteğiyle yaşamımızı sürdürüyoruz. Aylık 150 TL oturuyoruz. Toplasanızborcumuz 1500 TL çıkar. Ödeyeceğiz derken kapı dışarı edildik” dedi.

 

KİMSE BİZE EV VERMİYOR

 

Daha öncede böyle bir durumun olduğunu Belediye BaşkanıYusuf Ziya Günaydın’ın imdatlarına yetiştiğini ifade eden Şibili, KeçeciMahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi’nin de kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.Şibili, “Şimdi Ramazan ayında dışarıda kaldık. Kimsemiz yok. Kimse bize evvermiyor. Çok zor durumdayız. Eşyalarımızla birlikte kapı dışarı atıldık. Neolurdu biraz sabretselerdi! Birimizin böbreği yokdiğerimiz ayağından engelli. 1 haftadır sokakta yatıyoruz.Bir omuz istiyoruz” şeklinde konuştu.

DUYUN SESİMİZİ

Şibili, Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf ZiyaGünaydın ve hayırsever vatandaşlara seslenerek, yardım elinin uzanmasını, kendilerine bir evbulunmasını istedi. 

Şibili ailesine yardımcı olmak için 0542 714 46 38 nolutelefondan ulaşabilirsiniz

KAYNAK AKDENİZ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR