18 Nisan 2024 Perşembe

İNSANLIK DIŞI OLAY BİR AN EVVEL AYDINLATILMALI

İNSANLIK DIŞI OLAY BİR AN EVVEL AYDINLATILMALI

Isparta

Isparta’da son günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce köpekler zehirli yemek ile zehirleniyor. Son olay Vatan Mahallesinde gerçekleşirken, belediye veteriner hekimleri köpeği yaptıkları tedavi ile hayatta tutarken, daha önceki zehirlenme vakasında da 5 köpek hayata geri döndürülmüştü. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu olaylarla şahsımı ve belediyemizi yıpratmayı ve yok edeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Isparta’da son günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen köpek zehirlemelerine bir yenisi daha eklendi. 21 Ağustos Pazartesi günü akşam saatlerinde Vatan Mahallesi 4102 Sokaktan köpek zehirlenmesi ihbarı alındı. Yapılan ihbarda mahallelerinden olmayan ve tanımadıklarını beyan ettikleri mor giysili, tesettürlü, yaklaşık 30-35 yaşlarındaki bir bayanın evlerinin yanındaki boş arsaya bir kap içerisinde yemek getirdiği, bir köpeğin yemeği yedikten sonra zehirlenerek ölmek üzere olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Isparta Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen Isparta Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal etti.

Yapılan ilk incelemelerde boş arazide can çekişmekte olan sokak köpeği bulundu. Yine aynı noktada zehirli olduğu değerlendirilen bir kap ve kabın içerisinde yiyecek olduğu tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde inceleme yaparken Isparta Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğünce çevre taraması yapılarak, başka bir hayvanın zarar görüp görmediği yönünde araştırma yapıldı.

Bu arada olay yerine gelen Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı ve Veteriner hekimler Osman Bütüner, Ahmet Çankar ile Abdullah Çalış ise köpeğe araçta ilk müdahalede bulunarak serum ve iğne yaptı. Veteriner hekim Osman Bütüner tipik bir zehirlenme vakası ile karşı karşıya olduklarını söylerken, “Hayvanda titreme ve ataks mevcut. Zehrin şu an itibariyle hangi karakterde olduğunu bilemiyoruz. Zehrin vücuttan bir an önce atılmasını sağlamak amacıyla damar yolu açılarak serum veriyoruz. Yine zehrin atılmasını hızlandırıcı bir takım ilaçlar kullanılıyor. Şu an yapılması gereken tüm müdahaleler gerçekleştirildi” dedi.

Yine olayı haber alan Isparta Hayvanseverler Derneği Başkanı Aynur Gül de, olay yerine gelerek, gerek köpeğin tedavisi gerekse olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı, mahalle sakinleriyle görüştü. Gül, “Diyebilecek bir şey kalmıyor. Bu bir insanlık ayıbıdır. Böyle bir şey mümkün değil, nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar aklım almıyor. Bunlar bizim emanetlerimiz ve bu şekilde davranmaları çok büyük bir insanlık suçu, insanlık ayıbı. Gerçekten çok üzgünüm. Görgü tanıkları var, maalesef başka türlü bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama bu doğru bir hareket değil. İllaki bunu yapanları tespit ederiz” şeklinde konuştu.

Biri yetişkin bayan ve 2 genç kız da yaşananları ve gördüklerini şu şekilde anlattılar:

“Ben evin önündeydim, oturuyordum. Karşıdan mor ceketli, hanım başlı bir bayan geldi.  Gençti, fazla yaşlı değildi. Sadece elindeki kabı gördüm, arkasında köpek olduğunu görmedim. Onu komşular görmüş. Daha sonra ben içeri girdim, çıktım. Çay demledik, içtik. Çocuklar, ‘Anne burada bir köpek var hasta mı? Can mı çekişiyor diye bir bak’ dediler. Geldim baktım, hakikaten öyle. Sadece onu gördüm, kadını da bilmiyorum, bu mahalleden değil herhalde tanımıyorum, ya apartmanlarda oturuyor ya da başka bir yerden geldi. Üzerinde mor bir ceketi vardı, yazması hanım başlıydı.

Buradan zayıf bir genç bayan geldi. Üzerinde mor bir ceketi vardı, kapalıydı. Elinde mor kap vardı, köpekle geliyordu.  Kabı koydu gitti. Daha sonra köpeğin can çekiştiğini gördüm. Ailemize haber verdik, ardından zabıta geldi”

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da meydana gelen olayların bir cinayet olduğunu söyledi. Bir süre önce de benzer olayın yaşandığını hatırlatan Başkan Günaydın, bunun Isparta Belediyesine yönelik bir sabotaj olduğuna inandıklarını söyledi. İnsanlık dışı bu olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğine işaret eden Günaydın, bunu yapan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Bu olayların Isparta’da bir daha yaşanmamasını istediklerini belirten Günaydın, “Bu kurumumuza karşı yıpratma, sabote olayıdır.  Daha önceleri de yine ‘köpekler açlıktan birbirini yedi’ şeklinde haberler yapıldı. Belediye olarak kış aylarında hayvanların aç kalmaması adına zabıta müdürlüğümüz semtlerde belirlediği noktalara konulmak üzere yemekler topladı, hazırladı ve besleme yaptı. Buna rağmen daha önceki zamanlarda ‘köpekler birbirini yedi’ şeklinde kamuoyuna haberler servis edildi” derken, bu tip olayların da gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını belirtti.  

Isparta Belediyesi olarak eski Burdur Yolu üzerine Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapımını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Günaydın, “Hayvan şehri kurulmuştur. Peyzajıyla, kullanımıyla, büyüklüğüyle, doğa ile bütünlüğüyle yapılan Hayvan şehri açılmasına az bir süre kaldı. Bu merkezimiz daha açılmadan ulusal boyutta da ses getirmeye başladı, medyada sıkça yer alıyor. Tam bunlar yaşanırken ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta ziyareti öncesinde böylesine bir de köpek katliamı gerçekleştirilmiştir. Bu sayın Cumhurbaşkanımızın şehre gelmesi arifesinde şehrimizde ve belediyemize karşı bir sansasyonel olay gerçekleştirilmiş ve belediyemiz yıpratılmak istenmiştir. Bu olaylarla şahsımı, Isparta Belediyemizi yok edeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” görüşlerinde bulunarak bir an önce fail ya da faillerin yakalanarak olayın aydınlatılması temennisinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

24 Ağustos 2017 Perşembe 09:11

var ya o kadar tatava yapacağınıza bir an önce bitirin şu meşşşhuuuurr bi türlü tamamlanamayan barınağı toplayın köpekleri sanki barınak değil şato yapıyosunuz ...Millet korkudan sokağa cıkamıyo yazık o hayvanlarda rahat etsin insanlarda

vatandaş

24 Ağustos 2017 Perşembe 09:07

offf

Vatandaş

24 Ağustos 2017 Perşembe 01:39

Hayvan severler derneğini göreve davet ediyorum ispartada ne kadar sokak köpeği varsa lütfen hepsine sahip çıksın köpeklere bir barınak yaptırsınlar köpekler öldükten sonra ordan konuşmayla olmuyor

Çünürlü

24 Ağustos 2017 Perşembe 00:33

Çünür de köpeklerden çöp atmaya bile gidemiyoruz. Her akşam havlamalari ve kavgaları ayrı bir dert zaten. İlla ki kötü bir şey mi olması lazım belediyenin gelip toplaması için!!!

Eses

23 Ağustos 2017 Çarşamba 23:37

Insanlar kadar hayvanlarinda yasam hakki olan dunyamizda hayvanlarin katledilmesi cok kotu. Zaten yasam alanlarini her gecen gun kisitliyoruz. Birde bu acimasizca katledilmeleri... diyecek birsey bulamiyorum. Bir Ispartali olarak bu durumdan utaniyorum. Bence barinagin bir an once bitirilmesi gerekiyor.çunur mehmet tonge taraflarinda sayisi her gecen gun artan basibos kopekler var.yetkililerden de bu konuda yardim bekliyrz. Hayvanlr dogal ortamlarnda yasamlarini surerken bu vicdansizlik biter.

cunur yenişehir

23 Ağustos 2017 Çarşamba 08:51

ya bizim isanımıza hayret ediyom dirisine hoşt deriz ölüsüne aglarız gelin ıspartanın yenı şehiri olan cunurdeki yerleşim yerine düzinelerce köpek gece insanı dolaştırmıyor öldürülmeden sahip cıkın alın ****ürün tabi o zaman rant olmaz kimi suclu göstereceksiniz benim evladımı ıssırsın sonra insana deger vermeyen hayvan severler sesini cıkarmasın kısırlastırın barı onlarca it cifleşiyor yuzlerce olacak tabi beyin lazım düşünmeye

Sabri

23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:25

Bunu yapan serefsizleri zehirlemek lazım pislikler bunlara insan Desen insan değil hayvan desen hayvan değil bunlar resmen bir yaratık yahu allah belanizi versin sizin

DELİ DUMRUL

23 Ağustos 2017 Çarşamba 05:56

YAZIKLAR OLSUN BİR KÖPEKTE BİRİLERİ ÇILGINA DÖNMÜŞ.ORTALIĞI AYAĞA KALDIRMIŞ YAZIK YAZIK.NEDEN 10 AGUSTOS YAŞANAN 30 YAKIN KÖPEK OLAYINDA AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERMEDİNİZ.İNŞAALAH EMNİYET BU OLAYI ADİL ARAŞTIRIP GEREĞİNİ YAPACAKTIR.SABIRLA BEKLİYORUZ.

okcu

23 Ağustos 2017 Çarşamba 02:09

Aslında olayı aydınlatmak çok basit, son aylarda Vatan mahallesi bölgesinden hastaneye köpek ısırmasından gelen çocukların kayıtlarini incelesinler olayı çözerler

Ormancı Adil

23 Ağustos 2017 Çarşamba 00:43

Yazıklar olsunBunları yapan yaptıran Kimse İnşallah Cehennem Azabını Dünyada çeker Hangi Akla hizmet ediyorsunuz bunu yaparak Dedigim gibi İnşallah Cezasını bu dünyada çekersiniz Ne istiyorsunuz Amacınız ne sizin Keyifmi Alıyorsunuz böyle yaparak Resmen cinayet Hukukcu abilerime sesleniyorum Ne olur böyle yapanlara en ağır cezayı verin YETER ARTIK CİĞERİMİZ YANIYORRR

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR