27 Nisan 2024 Cumartesi

İNSANIN İÇİ ÖYLE BİR ACIYLA DOLUYOR Kİ

3 Ocak 2008'de Diyarbakır Dağkapı semtinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 17 yaşındaki tek çocuğu Eren'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Isparta'da konuştu. Eronat: " Evlat kaybettiğiniz zaman aradan geçen süre unutturmuyor. Özleminizi artırıyor" dedi.

Isparta

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'nın 4. Olağan GenelKongresi'ne katılmak üzere Isparta'ya gelen AK Parti Diyarbakır Milletekili OyaEronat, çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Oğlu 17 yaşındaki Eren'i bombalı saldırıda kaybeden Eronat, VictorHugo'nuın bir sözü vardır; Evlat kaybeden anneler her sabah aynı acıylauyanırlar" diye. Evlat kaybettiğiniz zaman aradan geçen süre size onu unutturmuyor.Özleminizi artırıyor. Büyük acıyla kavrulduktan sonra bir şeyler yapmalıydım.Birazda öfke ile siyasete girdim. Çaldığım kapıların arkasında evladınıkaybeden anneler ile karşılaştım. Tuhaf olan bir şey vardı gözlerinde nefretgörmedim. Şimdi o annelerin halini düşünün. Evladı dağda olan annelerin sesi deçıkmıyor. Çünkü konuşursam dağdaki çocuğuma bir şeyler yaparlar mı? diyeçekiniyor. Hiçbir anne evladı dağda olsun istemez. Bugün dağın % 40'dan fazla18 yaşından küçüklerden ibarettir. 13-14 yaşında hangimizi hayaller kurmadık.Bu çocukları kandırmak çok kolaydır. Önemli olan bu çocuklara sahip çıkmamız. Çözümsürecinde doğuda ve batıda insanları dinledik. Derin güçler ve PKK tarafındanevlatları işkence görmüş insanları dinledik. Bu tip ortamlardan nemalananlarolacaktır. Bu işi bitirin dediler. Niye biliyor musunuz. Evlat kaybettiyseniziçiniz öyle bir acıyla doluyorki, diyorsunuz kimse acı yaşamasın. Canınızyanmışsa, başkasının canı yansın istemiyorsunuz" diye konuştu.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kadın adaylar şanslı değil

16 Şubat 2015 Pazartesi 00:33

ıspartada akkadın adaylar boşuna konuşuyorlar. önce tayyiban olduklarını unutmasınlar.

EROL ER

15 Şubat 2015 Pazar 14:38

Bizim Mehmetcik vatanını beklerken kahpe soyları tarafından şehit edildi, bizim ****arımız bize helal süt emzirdi, bizde evlatlarımıza helal lokma yedirdik. Kimse dağdaki ****lerle bizim çocuklarımızı, onların anasıyla bizim ****arımızı kıyaslanmasın. Senin evladın dersanede gelecek kaygısı ile kursa giderken dağa evlat yetiştiren ****arın ****leri tarafınderdan katledildi, acınızı anlıyoruz.

EVLAT ACISI

15 Şubat 2015 Pazar 14:08

HİÇ KONUŞMALARDA ÖLDÜRÜLEN, ŞEHİT EDİLEN ASKER ÖĞRETMEN VE POLİSLERDEN BAHSEDİLMİYOR. DAĞDAKİLER NEREYE KURŞUN SIKIYOR, BU TARAFTA CANI YANANLARA NEDEN ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN NE DÜŞÜNDÜKLERİ SORULMUYOR ?????

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR