24 Nisan 2024 Çarşamba

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

Isparta

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılında verilen sosyal yardımların toplamı 85 milyon TL iken, 2016 yılında % 25 artış görülen sosyal yardım ödemeleri 105 milyon 665 bin TL’ye ulaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük diğer kurumların yol, bina gibi madde olarak görülen yatırımlar yaptıklarını, kendilerinin ise insana yatırım yaptıklarını söyleyerek “Isparta’da 2015 yılında evde bakım hizmeti, engelli bakım hizmeti gibi başlıklar altında 85 milyon TL dezavantajlı gruplara sosyal yardım yaptık. 2016 yılında bu rakamın 90-95- milyon TL’ye çıkmasını bekliyorduk. Fakat devletimizin doğum yardımı,ücretsiz ulaşım yardımı gibi yeni yardımları devreye sokması ile 2016 yılı içerisinde verdiğimiz sosyal yardımlar 105 milyon 665 bin TL’yi buldu” dedi.

65 yaş üstü vatandaşlar ve şehit, gazi yakınlarının şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanabilmeleri için Isparta merkez, Yalvaç ve Eğirdir’de halk otobüsleri kooperatiflerine ödeme yaptıklarını belirten Kütük “Isparta merkez, Yalvaç ve Eğirdir’de halk otobüsleri kooperatiflerine 540 bin TL ücretsiz taşıma desteği verdik” diye konuştu.

2958 KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük İl Genel Meclisindeki bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda 2016 yılı içinde yapılan çalışmaları anlattı. İl Müdürü Kütük “Genelde diğer il müdürlükleri yol, bina gibi maddeye yatırım yapıyor. Biz ise insana yatırım yapıyoruz. dezavantajlı gruplarla çalışıyoruz. Yaşlımız, engellimiz, kimsesiz çocuklarımız gibi kesimlere ulaşmaya çalışıyoruz. Isparta İl Müdürlüğü olarak önceden bize başvuru yapanlara destek ve hizmet veriyorduk. Fakat şimdi oluşturduğumuz yapı ile biz insanları yerinde, evinde, köyünde buluyor ziyaret ediyor ve destek veriyoruz” diyerek 2016 yılı içinde 2958 kişiye evde bakım hizmeti kapsamında 31 milyon 330 bin TL destek verildiğini yine vakıf kaynaklı ayni nakdi yardımlar olarak 26 bin 356 kişiye destek verildiğini söyledi.

SOSYAL YARIMLARDA % 25’LİK ARTIŞ

Isparta’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 105 milyon 665 bin TL sosyal yardım verildiğine dikkat çeken Kütük, 2015 yılındaki sosyal yardım miktarının ise 85 milyon TL olduğunu hatırlattı.

“Devletimizin yeni düzenlemeleri ile bu yıl eklenen doğum yardımı, ücretsiz taşıma kartları (65 yaş üstü ve şehit gazi yakınlarına) gibi yardımlar bu rakam da beklediğimizin üzerinde bir artış yaşanmasına neden oldu” şeklinde konuşana İl Müdürü Yakup Kütük Isparta merkez, Yalvaç ve Eğirdir’de halk otobüsleri kooperatiflerine 540 bin TL ücretsiz seyahat desteği verildiğini bildirdi.

5 BİN DOĞUM YARDIMI

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü olarak 4 bin 871 aileye, 4 bin 992 çocuk için 2 milyon 33 bin TL doğum yardımı yaptıklarını söyleyen Yakup Kütük 2022 sayılı yasa kapsamında 3 bin 984 engelliye 23 milyon 613 bin TL engelli yardımı verildiğini belirtti. İlçeler bazındaki verileri de açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, ilçelerde sırasıyla en çok Yalvaç, Şarkikaraağaç, Sütçüler, Gelendost’ta yardımlar verildiğini söyledi.

KÖTÜ REKLAMIN ANLAMI YOK

Isparta’da zaman zaman dile getirilen boşanmaların fazla olduğu, boşanma rakamları ile Türkiye’de ilk sırada Isparta’nın yer aldığı gibi söylemlerin doğruyu yansıtmadığını bildiren Yakup Kütük “Boşanmalar artmadı. TÜİK verilerine göre 2007-2015 yılları arasında Isparta Türkiye genelinde boşanma sayısı ile 39. sırada yer alıyor. 2015 yılından itibaren boşanmalarda ciddi bir azalma olduğu görülüyor. Isparta’yı bu anlamda kötü reklam etmeninde bir anlamı yok. Bu anlamda Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü olarak evlenme sürecinde danışmanlık hizmeti de veriyoruz” şeklinde konuştu.

HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün destek ve çalışmalarını ilçelere kadar ulaştırmak için, ilçelerde sosyal hizmet merkezleri açtıklarını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Yakup Kütük “İlçelerde sosyal hizmet merkezi açmaya devam ediyoruz. Şarkikaraağaç sosyal hizmet merkezimizi açmıştık. Buna ek olarak Uluborlu ve Yalvaç sosyal hizmet merkezlerimizi açtık. Bu yıl içinde Eğirdir sosyal hizmet merkezimizi de açmayı hedefliyoruz. Böylece dezavantajlı grup dediğimiz kişilerin ilçelerinden il merkezlerine gelmelerini beklemeden, bulundukları yerde hizmete ulaşmalarını hedefliyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

isparta li

20 Kasım 2016 Pazar 17:21

Sayin mustafa baş bey rica etsem bu işin takipçisi olabilirmisiniz.kendiniz bi arayip durumun gerçekliğini anlayabilirmisiniz.devlet hastanesine kayıtlı olan engelliye sağlık il Müdürlüğü ambulans ve evde sağlık hizmetleri gelmiyor.il sağlık Müdürlüğü ne kayıtlı olanda devlet hastanesi gondermiyor. Lütfen bunu da haber yaparsanız sevinirim.ve kayıtlı olduğu kurum da en az bir hafta sonraya gün veriyor.

ispartali

17 Kasım 2016 Perşembe 23:03

Bunlar böyle söylüyor ama yalan bunların söyledikleri. denemesi bedava inanmayan varsa yarın arasın kendisi görsün. Evde sağlık hizmetini arayın 10 gün sonraya gün veriyorlar.yani şu demek oluyor ölüyor olsanız 10 gün daha sabredeceksiniz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR