20 Nisan 2024 Cumartesi

İLK TURDA YÜKSEK OYLA SEÇİLECEKTİR

MHP İl Başkanı Yalçın, ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nu AK Partililerin çok iyi tanıması gerektiğini belirterek, İhsanoğlu’na laf söyleyenlerin utanması gerektiğini belirtti.

Isparta

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi dün basın toplantısı düzenledi. Yalçın, toplantının çoğu bölümünde adayları işledi. İlk kez halkın Cumhurbaşkanı seçeceğine değinen Yalçın, şunları söyledi; ‘’Biliyorsunuz Pazar günü uzun bir süreden beri çok konuşulan, özellikle aday belirleme sürecinde üzerinde çok konuşulan ve Türkiye’de Cumhuriyet kurulduktan beri ilk defa milletin oy kullanmasıyla seçilecek olan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var.

SANKİ YENİ BİR BULUŞ OLARAK ORTAYA KOYDULAR

10 Ağustos tarihinde ilk tur yapılacak. Süreç 28 Ağustos’ta tamamlanmış, 28 Ağustos’ta mazbata alarak yeni seçilen Cumhurbaşkanı görevi Abdullah Gül Cumhurbaşkanımızdan devralmış olacak. Bu yüzden Cumhuriyet tarihinde önemli bir seçim aslında bu. Bu seçimi özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi sanki herkesin oy kullanmasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi ile değil de vatandaşların oy kullanmasıyla yapılacak olan bu seçimi kendilerinin yeni bir buluşu gibi ortaya koydu ama 1960 yılından beri Türkiye’de düşünülen ama süreç içerisinde neler getirir ve götürür diye gerçekleştirilemeyen ve bugün bütün siyasi partilerin programlarında olan yani Türkiye’de herkesin istediği bir olaydı. Apar topar gündeme gelmiş bir olay değil ama yine de Adalet ve Kalkınma Partisi her seçimde olduğu gibi bunu da bir takım hileli yöntemlere başvurdu. Özellikle adaylardan biri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak görevine devam ediyor olması, yurt dışı seçmenleri üzerindeki kendilerin de güya şikayetçi oldukları, bir aileye dört tane değişik dilden randevu verilip oy kullanıp kullanmaması gibi konularda da yine kendilerinin seçtikleri hedef kitlenin dışındaki insanların sandığa gitmesini engelleyecek her türlü seçim hilesine de bu seçimde de başvurdular.

SANKİ ERDOĞAN’DAN BAŞKA ALTERNATİF YOKMUŞ GİBİ ANLATILIYOR

Üzerinde çok konuşuldu. Milliyetçi Hareket Partisi de bunlardan şikayet etti. Özellikle aday Erdoğan, televizyonlarda ve mitinglerinde öyle şeyler konuşuyor ki gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz. Dönemleri anlatırken, Milliyetçi Hareket Partisinin yapmış olduğu eksiklikleri anlatıyor, Cumhuriyet Halk Partisinin yaptığı eksiklikleri anlatıyor, kendisinin dışındaki her şeyi anlatıyor, öyle bir tablo ortaya koyuyor ki, sanki Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında bir alternatif yokmuş gibi.

EKMEL BEYE LAF SÖYLEYENLER UTANMALI

Biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisinin derdi, kimi nasıl cumhurbaşkanı yaparız diye değil. Gerçekten Cumhur’un başkanı, milletin ortak iradesi ile seçilmiş bir insanı Cumhurbaşkanı yapmak için siyasi partinin temel ilkelerini, hedeflerini ve projelerini millet adına askıya alarak yola devam etmesini bilen bir siyasi partidir. Yine çatı adayı konusunda Sayın Genel Başkanımız önce yaşayan bütün Cumhurbaşkanlarını ziyaret etti. Arkasından BDP ve AKP dışında siyasi parti genel başkanlarını ziyaret etti. Sonrasında da STK’ları ziyaret etti. CHP de sivil toplum kuruluşlarından başlayarak ziyaretlerini yaptı ve sonuçta bir aday ortaya çıkarıldı, Ekmeleddin İhsanoğlu. Şimdi herkes konuşuyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’na laf söyleyen insanlar gerçekten utanması lazım. Özellikle AKP’nin. Yıllarca birlikte oldular. Ekmeleddin İhsanoğllu’nu bizden çok daha iyi kendileri tanır. Eklemedin İhsanoğlu, 30 tane doktorası olan, 5 tane ayrı profesörlük ünvanı olan ve bilim tarihinin en büyük ödülünü almış ve siyasi hayatında da rahmetli Alparslan Türkeş ile çalışmış, rahmetli Bülent Ecevitle çalışmış, rahmetli Necmettin Erbakanla çalışmış, rahmetli Turgut Özal’la çalışmış, sayın Süleyman Demirel’le çalışmış, sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile çalışmış, en son da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmış ve bütün hepsinden devlet hizmet üstün madalyası almış bir adam. Nasıl oluyor da bu kişi aday olduktan sonra bir anda bu şekilde konuşuyorlar.

EKMEL BEY YÜZDE 65 OY ALACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazar güzü seçimi kaybedeceğini biliyor. Pazar günü Türkiye’de seçim sonuçları açıklandıktan sonra, yönlendirmeyle, operasyonla getirdikleri süreci herkes görecek. İlk turda sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Cumhuriyetinin millet oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacak ve yüzde 65’in üzerinde oy oranı alacak.

PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN SEÇİMDEN EN UFAK BİR ŞÜPHEM YOK

Pazar günü yapılacak seçimlerde inşallah milletimiz için hayırlı olan sonuç çıkar. Bu anlamda da en ufak bir şüphe içerisinde değilim. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda seçimleri kazanacağına inanıyoruz. Biz de Ispartalı olarak, Isparta’nın eniştesi olan ve her zaman Ispartalılara yakın ilgi alaka göstermiş bir kişi olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum.

DAĞDAN İNEN TERÖRİSTLERE HAZIR KONUTLAR YAPAN CUMHURBAŞKANI OLAMAZ

12 yıldan beri Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olmuş bir kişinin Türkiye’yi getirdiği noktada silahlı kuvvetler itibarsızlaştırışmış, teröristler mecliste milletvekili yapılmış, terör suçlularının tamamı tahliye edilmiş ve eve dönüş yasası ile başlayan süreçte bugün dağdan inen teröristlere hazır konutlar yapmak üzere planları olan bir hükümetin başının bugün de Cumhurbaşkanı olması doğru değildir. 17 – 25 Aralık operasyonlarında adı geçen kişinin Cumhurbaşkanı olması doğru değildir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı olacak olan kişinin bütün siyasi partilere eşit yakınlıkta bulunan bir kişinin Cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Bu anlamda da en uygun aday, Türk milletinin mutabakatıyla seçilmiş bir kişinin cumhurbaşkanı olması gerekiyor.’’



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin

08 Ağustos 2014 Cuma 16:56

Ben olayı çözdüm İsa YALÇIN %65 oy alacağız derken MHP li seçmenin %65'inin oyunu alacağız demek istemiştir. Rüyalarda bile görünmez böyle oy oranı :)

ıspartalı

08 Ağustos 2014 Cuma 14:27

ıspartalı aynı hatayı yınelemez. yenıden secıldınız ne yaptınız ıspartaya yapamayacagınızı bıle bıle oy verıldıya sıze

ıspartalı

08 Ağustos 2014 Cuma 12:23

Yerel seçimlerden önce CHP il başkanı da 45 bin oy alacağız demişti.ha ha ha .... Sayın Bahçelinin formülüne göreyse doğrudur Sayın İsa bey.. ha ha ha.. Çünkü hiç duyulmamış formüller onda ya.Ama bugüne kadar hiçbir formülü problemi çözmedi...........

isa yalçın doğru söylemiş.

08 Ağustos 2014 Cuma 10:45

%65 Ekmelettin bey Isparta'da oy alabilir. Nuri Uzaktaş kardeşimiz için de kesin Belediye başkanı olur tahmin ediyordum, ama gördüm ki Hasan BALAMAN öyle miras bırakmışki herkesin hesabını şaşırtıyor. daha neler duydum ki deve kestirtecek kadar olmuş. Fazlasının da olduğuna inanan çok. Ben dahi Ekmeleddin beye oy kullanacağım. Çünkü Süreyya Sadi BİLGİÇ Şarkikaraağaç belediyesini bile akp de koruyamadı. Yalvaç Eğirdir cabası. Bu vekiller değişmedik ce ben artık akp türünde her seçeneği değerlendi

İslamköylü

08 Ağustos 2014 Cuma 01:45

Sayın. İsa Yalçın alkol bütün kötülüklerin anasıdır ben sizlere demiştim bu kadar alkol alma diye bak yine **** **** konuşmaya başladın ayrılınca ben mi konuştum bunları diye hayret edersin içme bu kadar isacığım içme alkol adamı ne hale sokuyor görüyorsun

Önce kapınızı açın

07 Ağustos 2014 Perşembe 22:45

Ne zaman çıksam ülkü ocağı kapalı. Önce kapınızı açık tutun sonra Ekmeleddin'in derdine düşün.

ALIRSIN YÜZDE 65 İ

07 Ağustos 2014 Perşembe 22:24

Yüzde 65 i almayı bırak, yerel seçimlerde aldığınız oyu dahi koruymazsanız istifa edecekmisin bay isa yalçın, yoksa bu bizi ilgilendirmez, ekmeleddin iyi çalışmadı deyip orda oturmaya devammı edeceksin.

ARASLI...

07 Ağustos 2014 Perşembe 21:28

Sayın İsa Yalçın beyde biliyor, Ekmeleddin beyin kazanamayacağını, ama ne yapsın siyaset bu işte. İddialarda bulunmak,gönülden inanmak v.s. Maaselef olmayacağını oda biliyor....Bende vermeyi düşünüyordum ama,İstiklal Marşının dörtlüğünü bilemeyen bir zata asla oy vermem,yada seçimleri boykot ederim gitmem,gidersemde elim titreye titreye Recep Tayyib e EVET oyunu basarım. %65 hayali belki karşı tarafa yarar o zaman.....Hayal kurmakda iyidir....

rüya

07 Ağustos 2014 Perşembe 20:19

rüyalarda buluşuruz bu şarkıyla kavuşuruz siz ilk önce adayınıza istiklal şiirini öğretin bu adamın neresine oy verilir

Atabeyli

07 Ağustos 2014 Perşembe 19:38

Sayın yalçın siz %65 oy alırsanız bize hiç bişey kalmicak desene :) ya olcak işe bak gözünü seveyim... RECEP TAYYİP ERDOĞAN ilk turda ****ürecek ALLAH ın izniyle... İzle ve gör sayın yalçın... Sonuna kadar RECEP TAYYİP ERDOĞAN diyorum..

Hüseyin

07 Ağustos 2014 Perşembe 18:51

Sen nerede yaşıyorsun İsa YALÇIN çıkar şu at gözlüklerini de çevrende olan biteni gör hiç bir ankette %65 yok sen nereden çıkarıyorsun böyle bir durumu

de get

07 Ağustos 2014 Perşembe 18:51

bu sözleri söyleyen, söylediklerine kendi de inanıyor mu acaba?Bu adam bonzai çekmiş de sanki öyle konuşmuş.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR