19 Nisan 2024 Cuma

İLK TEMEL ATILDI !

İLK TEMEL ATILDI !

Isparta

Eski köy camisinin kıblesi hatalı olduğu için yeni cami yapmak üzere harekete geçen Çobanisa köylüleri, yeni camiinin temelini hafta sonu protokol üyelerini katılımı ile attı. 500 kişilik yeni caminin arsası Çobanisa köylülerinden Kore gazisi Hüseyin Akçay tarafından bağışlandı. Caminin yaptırma ve yaşatma derneği başkanı Mustafa Pürlü caminin altında 3 adette ticarethane olacağını söyleyerek “camimiz köyümüz ibadet anlamında katkısunmanın yanından ticarethanelerle Davraz Kayak Merkezine de hizmet etmiş olacak” dedi.

Çobanisa köyüne yapılacak 500 kişilik yeni caminin temel atma töreni geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Partive CHP merkez ilçe Başkanlarının da katıldığı temel atma töreninde konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat “Bugün burada Çobanisa köyümüzün yeni camisinin temel atma törenin de bir araya geldik. Daha önceki Çobanisa köyümüzün camisi kıblesinde hata olduğu için köy muhtarımız İl Özel İdaresine başvurarak yeni bir camiye ihtiyaç duyduklarını belirtmişti. Burada temelini atacağımız camimizde 500 vatandaşımız ibadet ihtiyacını karşılayabilecek.Camimiz altında da 300 metrekarelik 3 adet ticarethanede bulunuyor. Bu ticarethaneler muhtarlığımız aracılığı ile kiraya verilerek köye gelir getirmesinin yanında, Davraz kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerinde ihtiyaçlarını karşılamaya yarayacak” dedi.

ÇOBANİSA KÖYLÜLERİNE TEŞEKKÜR

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat konuşmasında “15 Temmuz gecesi ve akabinde vermiş oldukları mücadele nedeniyle Çobanisa köylülerimizi de teşekkür sunmak istiyorum. Hem Isparta’daki nöbetlerde hem de Çobanisa köyündeki yol kapatma eyleminde köylülerimiz haftalarca gece gündüz demeden çok önemli bir mücadele verdiler. Bugün bu programa sayın valimiz ve Emniyet Müdürümüz de katılacaktı. Fakat olağanüstü bir toplantıları çıktığı için gelemediler. Sizlere ayrı ayrı selamlarını ilettiler. Aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’te katılacaklardı. Ankara’da bütçe görüşmeleri ile ilgili olağan üstü bir toplantıları çıktıkları için gelemediler. Sizlere selamlarını ilettiler.Temelini atacağımız yeni camimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”ifadelerine yer verdi.         

Programda plaket törenin ardından, İl Müftüsü Galip Akın’ın dua ettirdi. Kurban kesiminin ardından, protokol üyeleri hep birlikte Çobanisa köyü camiinin temelini attı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR