28 Mart 2024 Perşembe

İLK KRİZ YAŞANDI!

İLK KRİZ YAŞANDI!

Isparta

İl Özel İdaresi Kızılay tarafından depo olarak kullanılan veÇağrı Merkezi yapılacak binanın boşaltılmasını istedi. Kızılay ise"boşaltamam" cevabı verdi.

Isparta’da istihdama büyük katkı sağlayacak Çağrı Merkezininkurulması için çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Gerekli izninden, yerine,ödeneğinden firmasına kadar çalışmalar sürerken, Kızılay'dan şok bir cevapgeldi. Kızılay'ın olay ile ilgili şöyle. Çağrı Merkezinin 112 Acil Merkezininarkasında bulunan ve Kızılay tarafından depo olarak kullanılan binaya yapılmasıkararlaştırıldı. Bununla ilgili tahsis, ödenek gibi işlemler tamamlandı veihaleye çıkılma noktasına gelindi.

Tadilat yapılabilmesi için Kızılay'ın depo olarak kullandığıbinayı boşaltması gerekiyordu. İl Özel İdaresi Kızılay'ın malzemelerine yerdebuldu. İl Özel İdaresi bünyesinde Kızılay'ın malzemelerini koyabileceği yerayarlandı ve hazır hale getirildi.

Kızılay yetkilileri ile ön görüşmeler yapıldı veboşaltılması için resmi yazı yazıldı. Önceki gün ise Türk Kızılayı Genel MüdürüDr. Ahmet Güllüoğlu imzası ile ilginç bir yazı geldi. Yazıda Kızılay'ın depoolarak kullanacağı binanın boşaltılamayacağı belirtiliyordu. Çağrı Merkezi ileilgili işlemlerin hızlandırılmasını isteyen ve bir gün önce merkezin açılarakinsanların iş sahibi olması için çalışan Vali Vahdettin Özkan Türk Kızılayındangelen yazı üzerine devreye girdi. İl Özel İdaresine yeniden geniş kapsamlı biryazı yazılması talimatı veren Vali Özkan Kızılay'ın depo olarak kullandığıbinanın boşaltılması için çaba sarfediyor. İI Özel İdaresi yetkilileri ise konuile ilgili bir açıklama yapmadı. Çağrı Merkezi'nde ilk etapta 250 kişi istihdamedilirken, ilerleyen zamanlarda bu sayı 1000'i bulacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

meclisa şaredariya Isparta

14 Aralık 2014 Pazar 13:54

heryer amedia çağrı merkezi değilmi? açılımı devam ettirenler düşünsün. sıra kızılaya kadar geldi. bizi kendi memleketimizden çoktan kozdular. ta Bitlis ten buralara kadar geldik. Kamuran İnan bir zamanlar söylemişti. Şimdi bırakıp giderseniz dönemeye bilirsiniz, gelin göçü durduralım demişti. haklıymış şimdi iyice azınlık olduk PKK çoğunlukmuş gibi pazarlık yapmaya resmi hüviyet verildi. bu ihaneti ben kürt olarak kaldıramıyorum ama Isparta da kaldıran türkleri görünce dinime küfredilmiş saydım

Abbas

13 Aralık 2014 Cumartesi 18:17

Yalvaç Belediyesi'nin ücretsiz bina, yakıt ve tadilat yardımı gibi bir teklifi varken, çalışacak yüzlerce uygun elemanımız varken, yatırımı zorla Isparta'ya yaptırmaya çalışmanın kime ne faydası var? Yalvaç ve çevresindeki Gelendost ve Şarkikaraağaç'taki işsiz insanlara iş umudu olacak böyle bir yatırım neden Yalvaç'ta gerçekleştirilmiyor?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR