29 Mart 2024 Cuma

İLK GÜN İZDİHAMI

İLK GÜN İZDİHAMI

Isparta

ISPARTA’da yeni çipli kimlik kartı başvuruları başladı.  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde ilk gün çok sayıda vatandaş başvuru yaptı.

Türkiye’de ilk olarak pilot illerde dağıtımına başlanan yeni kimlik kartları, Pazartesi itibariyle tüm yurtta dağıtımına başlanıldı. Vatandaşların sıra beklememesi için E-kimlik randevu sistemini hayata geçiren İL Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, yeni kimlik dağıtımı konusunda hizmet kolaylığı için vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Isparta’da ise mesai saati itibariyle İl Nüfus ve Vatandaşlar Müdürlüğü’nde yoğunluk yaşandı. Yaklaşık 150 vatandaşın başvuru yapıldığı belirtildi.

Kimlik kartı için başvuruda bulunan vatandaşlar mevcut nüfus cüzdanlarını değiştirmek ve yeni kimliklerine kavuşabilmek için vatandaşların biometrik (vesikalık) fotoğrafla ve yeni kimlik kartı için 16 TL ödeyerek yeni kartını alabiliyor. Öte yandan yeni kimlik kartlarının 3-4 yıl içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor. Kimliklerin ücretleri ile ilgili bilgi verilen açıklamada, "Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL'dir."denildi. Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıllık.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR