23 Nisan 2024 Salı

İlk engelli milletvekili aday adayı

İlk engelli milletvekili aday adayı

Isparta

Engellilere ve kadınlara kapısını açan AK Parti’de, ilk engelli milletvekili aday adayı SGK’den emekli bedensel engelli 48 yaşında ki Hatice Doğutaş oldu.

 

Engelli vatandaşlardan aday adaylığı için ücret talep etmeyen iktidar partisinde ilk başvuru 28 yıldır Isparta’da ikamet eden Hatice Doğutaş’tan geldi. Doğuştan gözünde problemi bulunan ve yaşı ilerledikçebedeninde rahatsızlıklar meydana gelen Milletvekili aday adayı Hatice Doğutaşengellilerin ve şehrin sorunlarını bildiği için bu yola çıktığını dile getirdi.

AK Parti’nin milletin partisi olduğunu dile getiren Hatice Doğutaş şu görüşlere yer verdi; “48 yaşındayım ve Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekliyim. Kendim bir engelli olduğum için bütün engelli kardeşlerimizin iş vesosyal hayatta ki sorunlarını çok iyi biliyorum. Bir hemşeriniz olarak, hemengelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek hemde Ispartamızın sorunlarınıçözmek için aday adaylığı başvurusunda bulundum. Allah nasip ederse özellikleengelli kardeşlerimize ve bütün halkımıza hizmet vermeyi kutsal görev kabulediyorum. Türkiye nüfusunun % 12.29 engellilerden oluşmaktadır. Bu oranın%9.70’ni sürekli hastalığı olanlar, %2.58’ini ortopedik, görme, işitme, dil,konuşma ve zihinsel engelliler oluşturuyor. Bu engellilerin şehrimizdekarşılaştığı sorunları biliyorum ve çözümüne de katkıda bulanacağımainanıyorum. Ayrıca yeni Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında 2023 yılına lider bir ülke olarak girmesine elimden geldiğince katkıda bulunacağına inanıyorum. Tüm Ispartalı hemşerilerimiz destek ve ilgilerini bekliyorum”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bojuware 201

12 Şubat 2015 Perşembe 18:15

Milletin partisi dersen gözle görülmeyen engelindemi var derler.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR