20 Nisan 2024 Cumartesi

İLK DURUŞMA YAPILDI!

2015 yılı erken seçim öncesinde Isparta’da düzenlenen teröre lanet mitingi sonrasında HDP İl binasının yakılması ile ilgili olarak açılan mahkemenin ilk duruşması gerçekleşti.

Isparta

Duruşmaya sanıklardan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şener Taşören ve yaklaşık 40 kişinin avukatlığını yapan Ülkem Baş katıldı.

Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken bir açıklama yapan Taşören; “Mitingi katılanlar kesinlikle HDP il binasına saldırmamışlardır dedi. Avukat Ülkem Baş tarafından duruşmada  HDP İl Başkanına sorulan soru şok etkisi yarattı.Avukat Baş HDP İl başkanına ''olaylar devam ederken HDP Genel Merkezi ile veya hain teröristlerle telefon görüşmesi yaptınız mı'' dedi. HDP il başkanı bu soru üzerine HDP genel merkezi ile görüştüğünü fakat teröritlerle görüşmediğini söyledi. Bu cevap üzerine Avukat Baş '' YANGINI ÇIKARANIN SANIKLAR OLMADIĞINI OLAYLARI PROVAKE ETMEK İÇİN HDP NİN TALİMAT İLE YANGINI ÇIKARDIĞINI İDDİA'' etti.

AVUKAT ÜLKEM BAŞ’A TEŞEKKÜR

Tüm sanıkların avukatlığına üstelen Avukat Ülkem Baş’a da teşekkür eden BBP İl Başkanı Şener Taşören, “Partim ve türk milliyetçileri adına Avukat Ülkem Baş’a teşekkür ediyorum. Zira bir çok avukat arkadaşlarımıza teklif götürdük. Ancak iş yoğunluğu nedeniyle kimse avukatlığımızı üstlenmemiştir. Böylesi davalarda tüm avukatlarımızın hassas davranması gerekmektedir” dedi.

NE OLMUŞTU?

ISPARTA’da 2015 yılının Eylül ayında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK 'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6'sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi'ndeki HDP binasına yürümüştü. Daha sonra ise HDP il binasında yangın meydana gelmişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

GOÇUMA CEVAP

20 Şubat 2016 Cumartesi 00:33

bu adamın reklama ihtiyacı yok. birileri ürür ama kervan yürürr. Ben seni anladım. Boşver.

GOÇUM

20 Şubat 2016 Cumartesi 00:30

GOÇUM REKLAM DERLER, SİYASET DERLER. DERLER DERLER. MAÇASI YİYEN VARSA AYNI ŞEYİ YAPSIN. BUNU DEMEZLER.

Aygün

19 Şubat 2016 Cuma 12:13

Teşekkürler Avukat Ülkem Baş. Adamsın. Kendine yakışanı yapmışsın. Müteşekkirim.

..

18 Şubat 2016 Perşembe 08:18

helal olsun herkes yapmaz senin yaptığnı cesaret edipte

Ali Bilir

17 Şubat 2016 Çarşamba 19:47

Adı gibi vatan millet bayrak sevgisini taşıyan avukat ülkem baş'a teşekkür ederiz

mk

17 Şubat 2016 Çarşamba 19:08

Ülkem baş teşekkürler. bunca ülkücü avukat varken asker tabanlı senin davayı üstlenmek ayrıca manidar. demek ülkücülük konuşarak olmuyormuş. Gerçekten sağduyulusun. gönül isterdi ki bu arkadaşları Isparta barosunun tüm avukatları ücretsiz savunsun. Sonuçta bu insanlar ıspartanın sessiz çığlığı olmuşlardı o günlerde

Harun

17 Şubat 2016 Çarşamba 20:04

Nerede mazlumu koruyorum,şehitlere üzülüyorum diyen avukatlar? Para yok diye atılan iftirada vatanseverleri bile savunmuyorlar.Nerede milliyetçilerin başı derde girse ÜLKEM Baş orada milliyetçilerin il Başkan'ı yok mu? Vatanını seven başka avukat yok mu?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR