27 Nisan 2024 Cumartesi

İL ÖZEL İDAREYE DEV ÖDENEK!

İL ÖZEL İDAREYE DEV ÖDENEK!

Isparta

İl Genel Meclisi dün olağan üstü toplanarak kırsal alana daha iyi hizmet sunulması ve kırsalda yaşayan vatandaşların beklentilerinin daha kısa süre içerisinde yerine getirilmesi amacıyla araç ve iş makinasıalınması için Özel İdare bütçesine 6 milyon 100 bin TL. ek ödenek verilmesine karar verdi. Bütçeye verilen ek ödenek ile 2 adet Dozer, 2 adet Ekskavatör, 1 adet Yükleyici, 1 adet Silindir, 5 adet Kamyon (Damperli), 1 adet Çekici Tır, 2adet Asfalt Distribütörü ve 1 adet Lowbed alınacak.

İl Genel Meclisi dün yapılan olağan üstü toplantıda İl Özel İdaresine köylere hizmette kullanılması için yeni iş makineleri alınması noktasında 6 milyon 100 bin TL ek ödenek verilmesi noktasında karar aldı.

Tek gündem maddesi ile yapılan toplantıda idarenin sorumluluğunda bulunan kırsal alana daha iyi hizmet sunulması ve kırsalda yaşayan vatandaşların beklentilerinin daha kısa süre içerisinde yerine getirilmesi amacıyla araç ve iş makinası alınması hususu görüşüldü. Gündem maddesi üzerine söz alan İl Genel Meclis Üyesi Nail Yaşar Akgül konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilmesini ve komisyonunda hemen toplanarak konu ileilgili raporunu sunmasını istedi.

KOMİSYON ACİL TOPLANDI

Nail Yaşar Akgül’ün önerisinin ardından Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen gündem maddesi ile ilgili rapor hazırlanması için toplantıya 10 dakika ara verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından konu ileilgili hazırlanan raporda “Î1 Genel Meclisinin 24.06.2016 tarihli olağanüstü toplantısının 1. oturumunda komisyonumuza havale edilen; İdaremiz sorumluluğunda bulunan kırsal alana daha iyi hizmet sunulması ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerinin daha kısa süre içerisinde yerine getirilmesi amacıyla araç ve iş makinası satın alınmasına dair gündem konusunun 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği ve İdaremiz 2016 yılı bütçesi de dikkate alınarak değerlendirilmesi neticesinde;

İdaremiz sorumluluğunda bulunan kırsal alana daha iyi hizmet sunulması ve ilimizde kırsalda yaşayan vatandaşların mahalli ve müşterek nitelikteki ihtiyaçlarının daha kısa süre içerisinde yerine getirilmesi veayrıca eski araç ve iş makinalarında meydana gelen arıza ve akaryakıttan kaynaklı giderlerin minimum seviyeye düşürülmesi için 2 adet Dozer, 2 adet Ekskavatör, 1 adet Yükleyici, 1 adet Silindir, 5 adet Kamyon (Damperli), 1 adetÇekici Tır, 2 adet Asfalt Distribütörü ve 1 adet Lowbed’e ihtiyaç bulunduğu,ancak İlimiz Özel İdaresi 2016 yılı bütçesinin ilgili tertibinde yeterli ödeneğin bulunmadığı tespit edilmiş olup, bu nedenle söz konusu hizmetlerde kullanılmak üzere ihtiyaç bulunan araç ve iş makinalarının satm alınması içingerekli olan ödeneğin karşılanması amacıyla; 2015 yılından 2016 yılına devreden serbest nakitten 4.142.266,00 TL ve Haziran-2016 tarihi itibariyle oluşan 1.957.734,00 TL serbest nakit olmak üzere toplam 6.100.000,00 TL. karşılık gösterilmek suretiyle, 2016 yılı gider bütçesinin ilgili tertibine 6.100.000,00TL. ek ödenek verilmesi komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir” denildi.

Komisyon raporu İl Genel Meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

KÖYDEKİ VATANDAŞIN AYAĞI ÇAMURA DEĞMEYECEK DEMİŞTİK

Mecliste alınan kararla ilgili basına bir açılama yapan İlGenel Meclis Başkanı Ali Bolat “Bugün meclisimizde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdik. Olağanüstü meclisimizin gündeminde kırsal alanda bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza kamusal hizmetlerin daha hızlı, daha nitelikli veekonomik açıdan maliyeti düşürülmüş olarak ulaştırılması adına bilindiği üzeregeçen hafta pazartesi günü özel idare bünyesine 4 tane pikap, 2 tane kepçe, 2 tane kamyon ve 1 tane asfalt robotu kazandırmıştık. Bunun devamında sayın milletvekillerimizin ve sayın valimizin önderliğinde yapmış olduğumuz toplantı neticesinde, bugün olağanüstü meclis toplantısıyla aldığımız kararla birlikte Özel İdaremize 2015 yılı bütçemizden faiz fazlası gelirlerden ve 2016 yılı Haziran ayı itibariyle yaklaşık 1 milyon 900 bin liralık ödenekle birlikte toplam 6 milyon 100 bin liralık ödenek İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine tahsis edilecek. Bu ödenek karşılığında Özel İdaremize 2 adet dozer, 2 adet ekskavatör, 1 adet yükleyici, 1 adet silindir, 5 adet damperli kamyon, 1 adet çekici tır ve 1 adet lobet araçlarının alınması için kararımızı aldık. Bundan sonra kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza özel idare hizmetlerinin ulaştırılması daha hızlı ve daha nitelikli hale gelecektir Isparta şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız hangi hakka ve hangi hizmete sahip isekırsal alanda, en ücra noktada yaşayan vatandaşlarımız da aynı hakka ve aynı hizmete sahip olacak demiştik. Bunu gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Köydeki vatandaşımızın ayağına çamur değmeyecek demiştik. 150bin metrekarelik bir kilit taşı ihalesine çıktık. Şuanda 250 bin metrekarelik kilit taşı ihalesinin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu sene kilit taşı işimiz devam edecek. Asfalt ekibimizi de genişletiyoruz. Sayın valimizin de önderliğindeikinci bir asfalt ekibi kuruyoruz. Asfalt ekibimizin bir ekibi Sütçüler,Yenişarbademli, Aksu, Şarkikaraağaç bölgelerinde hizmet verecek. Diğer ekibimizde Yalvaç, Senirkent, Keçiborlu, Uluborlu ve Gelendost bölgemizde hizmet verecek. Artık sıcak asfalt sistemine geçiyoruz. Daha önce statik kaplama yapıyorduk, bu sene asfaltı döküp 2 sene sonra tekrar tadilatı ya da yeniden kaplanması yapılmayacak. Bir kez döktüğümüz asfaltı en az 20 yıl kullanılmak üzere yeni bir sisteme geçiyoruz. İnşallah bu aldığımız araçlarla birlikte kırsalda bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımızın ayağına daha hızlı bir şekilde ulaştırmış olacağız. Isparta’mıza ve İl Özel İdaremize hayırlı olsun diyorum. Bu ödeneğin tahsis edilmesi noktasında oy kullanan il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MAKİNACI

25 Haziran 2016 Cumartesi 18:45

Hadi yine Makinacının KIBRIS GUMAR PARASI çıktı desenize.Bir sigarayı beleş sayardı,şimdi işleri büyütünce.Araçlar hangi firmadan alınırsa OĞLANIN DÜĞÜNÜNÜE YAPAR FİRMA artık,sadece servis garantisi yetmez.hey yavrum beeeeeee

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR