29 Mart 2024 Cuma

İL ÖZEL İDARESİNE 25 İŞÇİ ALINACAK

İL ÖZEL İDARESİNE 25 İŞÇİ ALINACAK

Isparta

İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile İl Özel İdare işbirliğinde Toplum Yararına Programı düzenleniyor.Bu kapsamda Isparta’da 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 25 kişi alınacak.Başvurular 22 Şubat Çarşamba günü sona erecek. İŞ-KUR’dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Programa katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve  İş Kurumu  İl Müdürlüğüne Program için son başvuru tarihinden önce gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları, başvuru yapmaları ve mülakat için belirtilen yer, tarih ve saatte hazır bulunmaları gerekmektedir.


TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIM ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu halde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye

katılabilir.

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

Katılımcılar için TYP’den yararlanma süresi, on iki ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla dokuz aydır. Dokuz aylık süre, kişinin TYP kapsamındaki bir programdan yararlanmaya başlama tarihi üzerinden değerlendirilir. Katılımcıların programa başladığı tarihten on iki ay sonra yeniden yararlanma

hakkı doğar.

On iki ay içinde toplam üç aylık bekleme süresini dolduran katılımcılar için, üç ayın bittiği tarihten sonraki gün, on iki ay içerisinde dokuz aylık yararlanma hakkı tekrar doğar.

Bir katılımcı aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP’den en fazla on sekiz ay yararlanabilir.

Kurs ve/veya programlar (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) arasında altı ay bekleme süresi bulunur.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

15 Şubat 2017 Çarşamba 10:28

Ya Hüseyin çok doğru yazmışsın. Aşık oldunuz feto celladına ne işiniz kaldı ne itibarınız. Hâlâ akıllanmadınız utanmadan yorum yazıyorsunuz. Celladınız çan dinlemekle meşgul kucağına oturduğu amerikada. Bu arada sevgililer gününüz kutlu olsun... Fetoşla olan...

VATADAŞ

14 Şubat 2017 Salı 21:06

celladına aşık olmuşsa bir millet,İster ezan ister çan dinlet.İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,Müstehaktır ona her türlü zillet. BEN BU HÜSEYİN YORUMCU KARDEŞİMİ KUTLUYORUM.. İSTER KİLİSİDE ÇAN ÇALAR, İSTERSE TEKKELLERDE DARBE PROĞLAMLARI İCAT EDERLER SONRADA VEKİL OLŞUR GİDER BU İLLET.

Hüseyin

14 Şubat 2017 Salı 16:57

celladına aşık olmuşsa bir millet,İster ezan ister çan dinlet.İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,Müstehaktır ona her türlü zillet.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR