20 Nisan 2024 Cumartesi

İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Isparta

ISPARTA merkeze bağlı Büyük Gökçeli Köyü'nde mantar posası atıklarının dere yatağına bırakılması nedeniyle mayıs ayından bu yana yaklaşık 100 küçükbaş hayvanın telef olduğunu iddialarına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul’dan açıklama geldi:

Tuğrul yaptığı açıklamasa ise:Son günlerde bir yayın organında haber konu olan Büyük gökçeli köyünde “ Dere Yatağına Dökülen Posa, Hayvan Ölümlerine Neden Oldu” başlıklı haberlere istinaden Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından açıklama yapıldı.

İl Müdürü Tuğrul “İl Müdürlüğümüze 19 Nisan 2017 tarihinde Selver Danışman’ın verdiği dilekçe ile mantar atığından dolayı hayvanlarının hastalanıp öldüğü bildirilmiştir. Dilekçeye istinaden aynı gün içerisinde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimlerimiz görevlendirilmiş olup, olay mahalline gitmişlerdir. Belirtilen yerde mantar atıklarının bulunduğu, atıkların kaldırılması ve çevre zararının önlenmesi amacıyla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaatı içi yönlendirilmiştir. Ayrıca Kurumumuzun görevleri arasında yer alan hayvan ölümlerinin sebeplerinin araştırılması amacıyla çalışmanın yapılacağı bunun içinde ölen hayvanlardan 24 saat içerisinde numune alınıp tahlil edilmesi gerektiği hayvan sahiplerine bildirilmiştir.Telef olan hayvanların ölüm nedeni Veteriner Hekimlerimizce hayvan ölüm anından itibaren 24 saat içerisinde Kurumumuza haber verilmesi durumunda, numuneler alınarak Konya İlimizdeki laboratuvara gönderilmek ve sonuçlara göre de değerlendirme yapılmaktadır. Tarafımıza intikal eden ölüm bildirilmediğinden tespit yapılamamıştır. Konu 27 Nisan 2017 tarihinde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne intikal ettirilmiş olup, takibi bu kurumca yapılmaktadır.Kamuoyunun bilgisine sunulur.” Şeklinde açıklamalarda bulundu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR