23 Nisan 2024 Salı

İL GENEL MECLİSİNDE SEÇİM ZAMANI

İL GENEL MECLİSİNDE SEÇİM ZAMANI

Isparta

İl Genel Meclisi, meclis başkanı başta olmak üzere komisyonüyeleri ve başkan vekilleri ile il encümeni üyelerinin seçileceği nisan ayı oturumlarınaPazartesi günü başlayacak. İl Genel Meclis Başkanlığı için MHP Grubu adınaCengiz Kocabaş’ın aday gösterileceği daha önce açıklanmıştı. AK Parti’den isemevcut İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’ın yeniden meclis başkanlığına adaygösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarına pazartesi günübaşlayacak. Nisan ayı gündeminde İl Genel Meclis Başkanı, başkan vekilleri,katip üyeler, il encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimleri yer alıyor.İl Genel Meclis Başkanlığına MHP Grubu tarafından Cengiz Kocabaş adaygösterilecek. AK Parti ise daha önce olduğu gibi İl Merkezinin meclisüyelerinden birini İl Genel Meclis Başkanlığına aday gösterecek. AK Partigrubundan ise kimin aday gösterileceği henüz açıklanmazken, mevcut İl GenelMeclis Başkanı Ali Bolat’ın adaylığına ökesin gözüyle bakılıyor. İl GenelMeclisinin gündeminde yer alan bir başka önemli konu ise 2015 yılı gelir,gider, hesap ve işlemleri ile ilgili olarak Denetim Komisyonunca hazırlananraporun meclis üyelerine sunulması.

 

 

 

 

 

Meclis Başkanı 2 yıl görev yapacak

 

Mahalli idareler seçimlerinin ardından İl Genel MeclisÜyeleri tarafından Ak Parti Grubu adına seçilen Ali Bolat’ın 2 yıllık görevsüresi bu ay itibari ile doluyor. İl Genel Meclisinde yaşanacak başkanlıkseçimi için MHP Grubu adına Cengiz Kocabaş’ın adaylığı geçtiğimiz günaçıklanmıştı. MHP grubunun Cengiz Kocabaş’ı aday göstermesi ile ilgili yapılanaçıklamalarda ise İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’ın taraflı davrandığıyönünde açıklamalar yapılmıştı.

 

İl Genel Meclis Başkanlığı için Ak Parti’den kimin adaygösterileceği henüz resmi olarak açıklanmasa da parti geleneği gereği İl GenelMeclis başkanlığına Isparta merkez İl Genel Meclis üyelerinden birinin adaygösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut İl Genel Meclis Başkanı AliBolat2ın daha önce yaptığı açıklamalarda yeniden il Genel Meclis Başkanlığınasıcak baktığını göstermesi ile Bolat’ın yeniden aday gösterileceğidüşünülüyor. 

 

İl Özel İdaresi Kanunu gereğince İlk Mahalli İdarelerseçimlerine kadar görev yapmak üzere İl Genel Meclis Üyeleri arasından gizli oyile Meclis Başkanı seçilecek.

 

BAŞKAN VEKİLLERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ DE SEÇİLECEK

 

İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumlarında Meclis başkanınınyanı sıra iki başkan vekili ile iki asil iki yedek dört katip üyenin deseçimleri yapılacak.

 

Ayrıca 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 25 ve İl GenelMeclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince gizli oy ile İl GenelMeclis Üyeleri arasından 3 İl Encümeni üyesi de 1 yıl süre ile görev yapmaküzere seçilecek.

 

KOMİSYON SEÇİMLERİ DE YAPILACAK

 

Bunların yanı sıra İl Genel Meclisinin komisyon üyelerininseçilmesi de nisan ayı oturumlarının gündeminde yer alıyor. Kanunen kurulmasızorunlu bulunan; Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, İmar veBayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ileİl Genel Meclisince kurulmasına gerek görülecek diğer komisyonlar vekomisyonlarda görev alacak üyeler 1 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilecek.

 

DENETİM KOMİSYONU RAPORU MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR

 

İl Genel meclisinin nisan ayı oturumlarının bir diğer önemlikonusu ise 2015 yılı gelir, gider, hesap ve işlemleri ile ilgili olarak DenetimKomisyonunca hazırlanan raporunun İl Genel Meclis üyelerine sunulması.Geçtiğimiz yıllarda İl Genel Meclis üyelerinin bilgisine sunulan denetimkomisyonu raporları ile ilgili İl Genel Meclis üyeleri arasında tartışmalaryaşanmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR