27 Nisan 2024 Cumartesi

IGSİAD’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

IGSİAD’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Isparta

Isparta Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (IGSİAD)ın, olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Çok sayıda üyenin ve davetlilerin katıldığı seçimli genel kurulda,kurul divanına çarşaf liste sunan Gramofon Cafe ve Bistro’nun sahibi Hasan Büyükçam,yeni dönem yönetim kurulu başkanı olarak seçildi.

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısı, divan heyetine ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçilmesi ile başladı. Genel Kurulun ilk konuşmasını ise sondönem yönetim kurulu üyesi olarak göreve seçilen ve ardından yönetim kurulu başkanlığı görevine gelen Uğur BÜYÜKÇULCU yaptı.

Uğur BÜYÜKÇULCU,IGSİAD’ın kurulduğu süreçten bahsederek konuşmasına başlarken 2009 yılında hayatını kaybeden derneğin yönetim kurulu eski başkanlarından Rıfat Özdemir’ide andı. Büyükçulcu sözlerine yaptıkları çalışmalar ve IGSİAD adının 15 Temmuz sürecinden sonra FETO soruşturması nedeniyle Kapatılan Dernek ile isim benzerliğinden dolayı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıdan IGSİAD üyelerinde oluşturduğu üzüntüyü sözlerine ekledi. BÜYÜKÇULCU, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “2006 yılında Isparta Genç Atılımcılar Derneği olarak Ülke ve Isparta ekonomisine katkı sağlamak amacı ile kurulan derneğimiz 2006 yılında IGSİAD adını aldı, malumunuz üzere. Bu sürede hem bölge ekonomisinde hem Türkiye ekonomisinde isminden söz ettirmeye ve faaliyetleri ile Isparta İş Dünyasının gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç ve gaye edinerek, bugünlere kadar çalışma gayreti içerisinde bulundu.

IGSİAD olarak Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Ülkemizin Muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için, belirlediği hedeflere ulaşmak amacıyla milletimize hizmet etmek için çalışmış ve bundan sonrada çalışmaya devam edecektir.15 TEMMUZ darbe girişiminden sonra ilimizde kapatılan ve isim benzerliğinden dolayı kamuoyunda bir takım sıkıntılar ve rahatsızlıklar yaşayanIGSİAD olarak bu eleştirilerden tüm IGSİAD ailesinin üzüntü duyduğunu ifadeetti. Ortak paydamız Isparta’mız, bölgemiz, ülkemiz ve milletimiz. Bu bağlamdamilli bilincimiz doğrultusunda bugüne kadar Isparta ekonomisine ve Ülke ekonomisine katkı sağlamaya gayret ettik ve bunu da siz değerli dernek üyesi arkadaşlarımızın destekleriyle gerçekleştirdik.”  dedi.

Kurucu Üyeleri Arasında Yer Aldığımız Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanları 8.OlağanGenel Kurulumuza Katılarak IGSİAD’a Olan Desteklerini Bir Kez Daha Gösterdi.

İlk olarak BAKSİFED Başkanı Ali EROĞLU söz alarak, IGSİAD’ın yaptığı çalışmaların faydalarından sözederek,  BAKSİFED ve Konfederasyonumuz TÜRKONFED ile ilgili bilgilere yer verdi. EROĞLU konuşmasında şu sözleri dilegetirdi; İçinde bulunduğumuz şartlar artık bize şunu gösteriyor. Artık bizsivil yapılanmanın önemini biraz daha güçlendirmemiz gerekiyor. Sivil yapılanmadan kastımda şu; hakikaten gönüllülükle bir araya gelebilmek. IGSİAD üyeleri gönüllü olarak bir araya geldiler. Belli bir aidat ödeyerek varlar. Ozaman bu gönüllüğün bir sese, ortak bir sese ve ortak bir takım taleplere doğru dönüyor olması gerekir. Bunu bir dernek olarak düşünebiliriz. Bir federasyon olarak düşünebiliriz, bunu bir konfederasyon olarak düşünebiliriz. Ama bunu tabi bizim işimiz biraz öncede bunu konuştuk biz iş insanlarının oluşturduğu bir yapıyız. Biz ekonomi ile ilgili ekonomik gelişmelerle ilgili ekonomik reformlarla ilgili söylemler geliştirmeliyiz. Biz iş dünyasının politikalar üretecek, politikalar suna bilecek olan birliktelikte olmasına inanıyoruz.Konfederasyonumuz bunu yapıyor. Türkiye’de bu konuda tek olduğumuzu paylaşmak istiyorum. Tekliğimizi sağlayan konuda Türkiye’nin tüm coğrafyalarının, tüm etnik yapılarının tüm siyasi düşünceye sahip bir grubu içerisine alan Türkiye’deki tek yapıdır. Çok sesliği ortak bir paydaya dönüştürebilen tahmin ediyorumtek sivil toplum örgütlenmesi biziz ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından devam edilen gündem maddeleri ile ilgili olarak, tüzükte yer alan bazı maddelerin değişikliğine gidildi. Tüzük maddelerinin değişikliğine ilişkin sunulan maddeler oy birliği ile kabul edilirken, geçmiş dönem faaliyet raporu,geçmiş dönem bütçesi ve gelecek dönem tahmini bütçeleri de üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Şükrü Başdeğirmen’in sıcak ve samimi yürüttüğü genel kurulda yeni yönetim kurulu, Hasan BÜYÜKÇAM’ın divan heyetine sunduğu listenin karşısına başka bir teklif gelmemesi sonucu Hasan BÜYÜKÇAM başkanlığındaki yeni yönetim kurulu da oy birliği ile seçilmiş oldu.

IGSİAD’ın yeni başkanı olarak kürsüde ilk konuşmasını gerçekleştiren Hasan BÜYÜKÇAM,konuşmasına geçmiş dönemlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yapmış kişilere teşekkür ederek başladı. Rıfat Özdemir’i de anarak sözlerine devam eden Hasan BÜYÜKÇAM “IGSİAD gibi örgütlerde güç kazandıran üç faktör vardır dedi;

Bunlar;

Bünyesinde belirli ilkelere saygı gösteren ve sektörlerin başarıyla temsil eden seçkinişadamlarının varlığı,

Üyeleri arasında güç birliği oluşturmak, iş adamlarımızın güçlendirilmesi, gerek ticari gerekse sosyal faaliyetlerinde onlara destek olmak ve en önemlisi öncü insiyatifler alarak üyelerinin sesi olabilmek için elinden geleni yapan yönetim kurulunun varlığı, Kamuoyu nezdinde çağdaş, bilimsel, objektif veya tarafsız tavır alabilmektir. dedi

Derneğin çalışmalarından bahsederek, üyesi olduğumuz Türk Girişim ve İş dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED aracılığı ile 161 SİAD’ın yönetim kurulu başkaları ve yönetimleriyle Isparta’mızın her yönünü tanıtmak için elimizden gelen çabayısarf edeceğimizi de sizlere tekrar sunmak istiyorum diyen Hasan BÜYÜKÇAM,“Türkiye’ nin son dönemlerde yaşadığı sıkıntıları hepimiz bilmekteyiz.Derneğimiz de bu durumdan ziyadesiyle etkilenmiştir. Etkilenme sebebi ise gerekilimizde gerekse Türkiye’nin genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıyı fırsatbilerek, aslında bizlerin, ne yaşam tarzına ne de dünya görüşüne uymayan PDY dediğimiz paralel bir devlet yapılanmasının her şehrimizde olduğu gibi bizimşehrimizde de aramıza sessizce sızması ile yaşanan vahim bir durumdur. Fakattüm üyelerimiz bunu gönül rahatlığıyla bilmelidir ki biz IGSİAD olarakvatanımız bayrağımız sonra ilimiz ve üyelerimiz demekteyiz. Bizde hiçbir ırkınhiçbir cinsiyetin hiçbir siyasi düşüncenin diğerinden daha kıymetli olduğu birdurum söz konusu olamaz. Apolitik bir derneğiz fakat siyasilerimize de politikaüretiriz. Isparta’mız için yapılması gerekenlerden bahsederiz Bu konuda bazıkişilerle fikir birliğine ermek en büyük isteğimizdir. Eremezsek de tabi kieleştiririz diye konuşmasını sürdüren Hasan BÜYÜKÇAM, “Eleştirilerimiz hemenolumsuz alınmasın… Sadece iktidar değil muhalefette de aynı durum sözkonusudur. Eleştirilerimizin tek sebebi Isparta menfaatleri, Isparta halkımızınmenfaatleri ve en önemlisi Isparta ekonomisine katkı sağlayacak unsurlarısiyasilerle paylaşabilmektir. Fakat bu demek değildir ki siyasi bir tutumumuzvardır. Kesinlikle IGSİAD olarak bu siyasi tutumu kabul etmemekteyiz. Hepimizinbireysel olarak siyasi görüşleri tabiki olacaktır ama bireysellik bizimderneğimize yakışmayan bir tutumdur. Ben değil IGSIAD ailesi olarak bizdüşüncesi vardır” dedi.

Genel Kurulumuzadavetli olarak katılan Ergin CİVAN – ANSİAD Yüksek İstişare KuruluBaşkanı,  Dr. Figen SAYIN - AGİDER Başkanı,Leman Sedef TUNAANTİKAD Başkanı, Ahmet KASAPOĞLU – OSİAD Başkanı,Osman KURT – BURSİAD Başkanları da söz alarak, sivil örgütlenmenin önemi veTürkiye gündemi üzerine kısa konuşmalar yaparak yeni yönetimimizi veüyelerimizi tebrik ettiler. Konuşmaların ardından genel kurula katılamadıklarıiçin mazeret bildiren, CHP Isparta Milletvekili İrfan BAKIR, Isparta BelediyeBaşkanı Yüksek Mimar Yusuf GÜNAYDIN’ın ve ANSİAD Başkanı Abdullah ERDOĞAN’nınmesajları okundu.

IGSİAD BaşkanıHasan BÜYÜKÇAM’ın 8.Genel Kurulun sona ermesinin ardından görevi devredenyönetim kurulu başkanı Sayın Uğur BÜYÜKÇULCU’ya teşekkür ederek, plaket takdimetti.

Derneğimizin 8.Olağan Genel Kurulunda 2017-2020 Faaliyet Döneminde görev yapacak olan YönetimKurulumuz aşağıdaki şekilde teşekkül etmiştir.

1-     Hasan BÜYÜKÇAM              – GRAMOFON Cafe&Bistro

2-     Dilek ÖZDEMİR                    – İpliksan A.Ş.- ARTELİT Tekstil

3-     Koray ÖZTÜRK                     – MAVİ İnşaat

4-     Serdar İPEK                           – Avukat

5-     Meryem MUTLU                   – MUTLU Mobilya(IMAJ Mobilya)

6-     Mehmet Buğra TURHAN      – TURHAN muhasebe- Mali Müşavir

7-     Metin ARIKAYA                     – DENGE Patent

8-     Mustafa DÜLGERBAKİ         – DÜLGERBAKİ İnşaat - İnşaat Mühendisi

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ferdi Kurt

07 Ocak 2017 Cumartesi 12:49

Hasan başkanım ağzı olan konuşuyor. Herkese cevap vermeniz mümkün değil. Yüreği olan ismini soyismini yazsın da konuşsun. Onlar ne yapmış memleket için bizde bakalım şu yalan yanlış atıp tutan trollere. Sizi bilen biliyor

ekrem

07 Ocak 2017 Cumartesi 12:16

hasan arkadasımız kendini savunma gereksimi duymus ama gercekten bu kurulusların memlekete hiçbir katkısını görmekdik bu kadronunda bişey yapacagını düşünmüyorum sanayici bir aileden geldigini söylüyorsun evet dogru sema halı ve çam halı olarak kalitesiz halı imalatı yaparak ısparta da halıcılık sektörünü bitirdiniz sektörün imajını bitirdiniz malesef

HASAN BÜYÜKÇAM-IGSIAD

06 Ocak 2017 Cuma 14:21

Mutlaka herkesin birşeyler söyleme hakkı vardır. Fakat yalan bilgiler bizim toplumumuza yakışmıyor. Beni tanımayan tanışmak isteyen , söyleyeceklerim var , Isparta miz için projelerimiz var diyebilen her gencimizle abimizle ablamızla bizde tanışmak isteriz. Tekrar saygılar sunarım.

HASAN BÜYÜKÇAM-IGSIAD

06 Ocak 2017 Cuma 14:20

Sanayici bir aile den gelmekle beraber memleketimizin sanayi anlamında yaşadığı sıkıntılarından dolayı şu anda şahsım adına sanayi ile ilgilenmemekteyim. İsparta da malesef sanayide ki ve sanayicinin sıkıntısını bilmekte olup bunu biz derneklerle federasyonlara oradan siyasilerimize raporlama imkanlarımız var. Pazartesi günü ıgsiad neler yapmıştır, bununla ilgili değerli basinimizda paylaşacağız. Şu an ki olumlu yada olumsuz eleştirilerinizi saygiyla karşılıyorum.

HASAN BÜYÜKÇAM-IGSIAD

06 Ocak 2017 Cuma 14:17

Değerli elestirmenler, öncelikle şahsımı ,yonetim kurulumu ve Igsiad ı çok fazla tanıdığınızı sanmıyorum. Ben Hasan Büyükçam Gramofon Cafe lerinin sahibi ,şu an ki Igsiad yönetim kurulu başkanı. Yanında 21 tane sigortalı çalışanı bulunan kendi markasını yaratmak için hizmet sektörünün franchise sisteminden ziyade gençlerin kendi markalarını yaratması için ilham vermeye çalışan genç bir arkadasinizim. İstanbul siyasal mezunuyum.

İşveren

06 Ocak 2017 Cuma 15:31

Hasan Kardeş, merak etme, seni de, aileni de, derneğini de çok ama çok iyi tanıyoruz. Aşağıdaki yorumları boş geçmek,onların iftira olduğunu söylemek haksızlık olur. Igsiad'ın ne yaptığını anlatırken, üyelerinin Uğur Büyükçulcu ve Ahmet Kabalak organizasyonuyla Pensilvanya'ya taşındığını söyleyebilecek misin? Ya da, Alper Bayhan'ın nüfuzunu kullanarak kimlerin hangi dolapları çevirdiğinden bahsedebilecek misin?Teraspark'ın nasıl batırıldığını anlatacak mısın?

Sanayici

06 Ocak 2017 Cuma 13:09

Şimdi, oturup şu fotoğraf karesine bakan ne anlamalı sizce? Derneğin adında sanayici var, yönetimde bir tane mobilyacının eşi, diğerleri cafe işletmecisi(sigortalı tek bir çalışanı yok, hepsi part-time üniversite öğrencisi), diğeri avukat, bir diğeri müteahhit ama kaç adam çalıştırır bilen yok.Hele, İpliksan yazan çok komik, yıllardır Gürkan'ların parasıyla hava atar durur ama fabrikaya ne ortaklığı vardır ne başka birşeyi, sirkede kurt yaşar gibi yaşayıp gider.

kaan

06 Ocak 2017 Cuma 12:09

ısparta nın sanayici iş adamları bunlarsa vay halimize:) dilek hanım siz bu işlerle degil işcilerinizin maaşını düzenli ve tam olarak nasıl ödersiniz o işlerle ugrassanız daha faydalı olur cafe sahibi arkadas sende sigortalı işçi calıstır yanında part tıme ögrenci calıstırma üç kurusa ki mevkine layık olasın

ahmet alçı

06 Ocak 2017 Cuma 11:55

bu kuruluslar ne işe yarar anlamıs degilim dünkü bebelerin egosunu tatmin ettigi ve boş insanların kendi cıkarları adına rant saglamak için o****urdugu bu derneklerin ve kendini iş adamı sanan bu arkadasların haber niteligi tasıdıgını sanmıyorum

led

06 Ocak 2017 Cuma 09:54

hani bir fotoğraf karesi yok

sengetli

06 Ocak 2017 Cuma 08:49

igsiad ne iş yapar.topluma halka ne gibi faydası var.duyuyoruz da hiç bir faaliyetinden haberimiz olmadı.

mükellef

06 Ocak 2017 Cuma 00:13

sayın müşavirim hayırlı uğurlu olsun gurur duydum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR