29 Mart 2024 Cuma

İbicoğluı döneminde alınan yüzlerce personele ne oldu?

FETÖ’nün darbe girişimin ardından tüm Türkiye’de gözler FETÖ’nün en çok yapılandığı üniversitelere çevrildi.

Isparta

FETÖ’nün darbe girişimin ardından tüm Türkiye’de gözler FETÖ’nün en çok yapılandığı üniversitelere çevrildi.

FETÖ’nün bilgi işlem merkezi konumunda olan SDÜ’de de bu yapının en çok sızdığı üniversitelerin başında geliyor.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu döneminde üniversite kadrosuna alınan bu yapıya mensup yüzlerce personelin akıbeti merak konusu.

FETÖ/PDY davasında firari sanık ve yanı zamanda örgüt elebaşı Gülen’in doktoru olan Numan Tamer ‘in kadro alımlarına başvuran öğretim görevlisi adaylarına “Cemaate  ne kadar himmet verdin”, “Cematte referansın kim”gibi sorular yönelttiği ve cematte olan bağlılığa göre alımları yaptığı konuşulan iddialar arasında.

Gazetemize ve internet sitemize üniversiteden bu konuyla ilgili yüzlerce telefon ve mesaj gelmektedir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

efe

24 Mart 2017 Cuma 13:32

normal memur kadrolarında bile altun başağın sahibi karar veriyordu. onlarca kadri geldi kimler alındı aynı zamanda halil karakocun hastanede şirket üzerinden aldığı onlarca kişi var bazılarına dükkanlarını kapatılıp ise aldı onlar hala duruyor.

ahmet

11 Kasım 2016 Cuma 23:52

Harbiden salaksiniz

Hamso ekrem

26 Ekim 2016 Çarşamba 03:39

İşletme deki Yusuf yıldırım'a ne oldu. fetö tetikçisi fakültede milletten zorla himmet alıyordu, herkesi ispiyonladı fetöcü diye şimdi kendisi dışarıda geziyor. Ona da sıra gelecek.

retorik

25 Ekim 2016 Salı 08:21

ibicioğlu içeride ama ö dönemde onun danışmanlığını yapan hukuk danışmanlığını yapan adam dışarıda hatta fetö soruşturma - aklama komisyonu üyesi yapıldı şimdilerde.Numanın getirdiği doktorlar hala görevde.

serdar

21 Ekim 2016 Cuma 00:10

Dişin eski dekanı fetöcü hakan türkkahramanı kim kacırdı amerikaya, Bu adam fetö nün dişcisi, amerilkaya kaçtı, bütün fakültelerde himmet parası diye devletin parası pensilvanya ya aaktarılırken carıkcı, bu diş hekimliğinin hesplarını kitaplarını incelettimi, İşin aslı TIP faakültesi ve diş in hesaplarını carıkcı inceletmiyor, NEDEN,,,

retorik

05 Ekim 2016 Çarşamba 21:09

sahtekarlık yapıp tesadüfen odönemde alınan sıradan memuru hemşireyi de atıp duruyorlar. oysa tıpda amerikadan numanın getirdiği doçlar yard doçlar duruyor. tutuklanıp sonra tutuksuz yargılananlar va r hala açığa dahi alınmadılar.bu iştebir kandırmaca var. yoksa insanları fetö cemaati üyelerine yer açmak içinmi atıyor bu sdü yönetimi.

Vatandaş soruyor

02 Ekim 2016 Pazar 15:18

İbicioğlu döneminde daire başkanlığına getirilenlere ne oldu?

32

28 Eylül 2016 Çarşamba 23:20

SDÜ de yapılanma inanılmaz, Rektör uyuyor, o da biliyorki kendine bazı siyasilerin destegi ile dokunulamaz, Ben soruyorum TIP ve diş hekimliğinde bu zamana kadar bu fetöcülerin actıgı maddi zararı araştırcak ne yaptı. Eminim hem tıp ta hem diş te herkes içeri girenlerin acıga aalınanların ve kendilerinin pisliklerini temizlemeye calışıyor, Sayın rektör devletin bagımsız denetcilerine her iki fakültenin hesaplarını inceletsene, Savdan gelen kokuyu bastırdı SDÜ den gelen pisliğin kokusu

kısa söz

24 Eylül 2016 Cumartesi 22:42

Cematın yeri camidir,imamın yeri camidir.Devlet imama imam cemata yetkılıdır..imam emlaka yetiükilenirse devlet görmezse..daha ccoook acı cekeriz..Tüm camı dişi oluşumlar CEMAAT sıFAtı verilmemeli.sülü cemaatı ahmet cematı veli ...olmaz abı yav..Yolumuz islam, Rehberimiz Kuran, Liderimiz Hz.Muhammed (sav) ..Devletin diyaneti var yeter hepinize.....ÖNCE INSAN OLARAK OLARAK BİR MILLETE MENSUP OLMUŞUZ,DİNİMİZİ SECMİŞİZ.

Vatandaş

13 Eylül 2016 Salı 14:19

Personel daire başkanlığına bu sene bir dilekçe vermiştim. Tarafıma hiç cevap yazılmadı. Personel daire başkanına ve ondan sorumlu Rektöre hakkımı helal etmiyorum.

ONLAR KENDİNİ BİLMEKTE

02 Ağustos 2016 Salı 12:53

Personeli SDÜ dedir de... Ya bu dönemin mağdurlarına ve onları mağdur edenler, istifaya emekliye zorlayanlar...... hala görevlerinde .... Bizden "daha feto düşmanı oldular..." garip...Biz 5 yıl önce söyledik neler geldi başımıza... ! Ya onlar ne olacak... ÜNİVERSİTEYE SİYASETLE İLGİLENMELİ FAKAT İÇİNDE ve SİYASİ OLMAMALI....! Kuruların yanında yaşlar yanmasın...Şükür bu günlere..... Haklı olmak acı çeksek de bizim onurumuz... Neler mi bilen bilir?

vatandas

02 Ağustos 2016 Salı 12:37

ASLINDA SDÜ ÜNÜVERSITESI KADAR BÜTÜN ÜNÜVERSITELERI ELE GECIRDILER! HATTA DOGU ILLERIMIZIN ÜNÜVERSITELERI DAHA DIKKATLI INCELENMELI! ADAMLAR TAM TAKIYYECI BU GÜN FETÖ ÖRGÜTÜNE KÜFÜRLER ASGILAMALAR HATTA BEDDUALAR GIRLA GIDIYOR! "NE YAPIN YAPIN KENDINIZI ELE VERMEYIN !" DIYEN BIR CAMIANIN MENSUPLARI SU ANDA DEMOKRASI YÜRÜYÜSLERINE KATILIP ; FETÖCÜLER ALEYHINDEYMIS GIBI GÖSTERMEYE CALISIYORLAR KENDILERINI! HATTA (FETÖCÜ) DIN GÖREVLILERI ÜLKENIN BIRLIGI BERABERLIGI DUALARINI DÜSÜRMÜYOR DILINDEN !

ayhan

02 Ağustos 2016 Salı 12:35

şerefsizin vücut bulmuş halidir bu vatan haini numan.allah belasını verdi dahada verecek inşallah.yatacak yerleri yok bu kansızların.hainler mezarlığı bile çok bu yavşak numana.

vatandaş.

02 Ağustos 2016 Salı 12:23

ısparta daki okullarda himmet-fitre-zekat-bağış toplayan fetöcü öğretmenler var.bu öğretmenleri; okulundaki md-md.yrd. ve tüm öğretmenler,hizmetliler biliyor.fakat hiç kimsede bu himmetçi fetöleri emniyet md.lğne-valiliğe-cimer e-bimer e bildirmiyor,fetöcüleri koruyorlar,sav daki fetocuların okullarını ıspartadaki 500 öğretmen her ay himmet vererek yaptırdı,bu 500öğretmenin ve buralara himmet toplayan öğretmenlerin isimleri bu okulların bilgisayarlarında kayıtlıdır mutlaka(????)

haklısın

05 Ekim 2016 Çarşamba 13:15

CEMRE derneğine banka promosyonlarını havale eden öğretmenleri de araştırmalılar.Gözümüzün içine baka baka vatanperverlik taslıyorlar. Çocuklarını 2015-2016 da bile Fetö okullarında okutan öğretmenlere bir şey yapılmadı.

Isparta

26 Eylül 2016 Pazartesi 12:26

Isparta'da Cemre Derneğinin hesapları araştırılsın. Eğitim öğretim ödeneklerini ve Banka promosyonlarını cemreye bağışlayan öğretmenler olduğunu iddia edenler var.

fikri

02 Ağustos 2016 Salı 10:08

ya numan efendi bir emre uslu birde sen tenhada sizi bir denk getirsem var ya.

vatandaş

02 Ağustos 2016 Salı 08:58

SDÜ üniversitesinin FETÖ konusunda namını, şanını , bilmeyen duymayan yok. Açığa alınan personel sayısına bakıldığında ise en az personel açığa alınan üniversitelerden birisi sdü. bu nasıl bir çelişki. Birileri kafasını kumamı gömdü acaba. Sayın Cumhurbaşkanımız 17-25 sonrasında tek başına fetö ile mücadele etti. Şu anki süreçtede sonuna kadar mücadele ediyor ve mücadele edilmesini istiyor. Ama malesef yalnız bırakılıyor. yetkililer işbaşına

vatandaş

02 Ağustos 2016 Salı 08:53

Bunların döneminde (17-25) aralık öncesinde akademisyeni bırakın asgari ücretli, kat temizlik işlerinde (temizlik) dahi görev alabilmek için cemaatten, cemaat evlerinden, cemaat önderlerinden, cemaat hemşirelerinden, cemaat teknisyenlerinden icazet almak, referans getirmek gerekiyordu. bende merak ediyorum o dönemde işe girenler, himmet parası verenler, himmet parası toplayanlar, toplantılarda fink atanlar şu anda nerde fink atıyor. bunlara ne zaman sıra gelecek.başhekim göreve

Vatandas

02 Ağustos 2016 Salı 08:53

Ben zamanında bu adamın kuaförüydüm eşim yuksekokulmmezunu eşimi işi katmaya çalıştım bu adam bana esin bizim okullarda bizimyurtlarda yasadimi diye sordu yok dedim ozan olmaz dedi

GENÇ SENİRKENTLİ

02 Ağustos 2016 Salı 08:28

SENİRKENTTE FETÖ TEMİZLLİĞİ NE ZAMAN YAPILACAK? HALA FARKLI KURUMLARDA BU ADAMLARA TAKILAN SOHBETLERİNE GİDEN ADAMLAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR .. ASLINDA İDARİ AMİRLERİ BU ADAMLARI BİLİYOR AMA NEDEN BİR İŞLEM YAPILMIYOR ?? SENİRKENTTE TEMİZLİK BAŞLASIN ARTIK SOHBETE GİDEN ABLALARI HALA GÖREVDE ŞU AN YURTLA İLGİLENEN ABİLERİDE HALA GÖREVDE.. BU ADAMLAR KRİPTO.. MEYDANDA BAYRAK SALLAYIP KENDİLERİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞIOLAR.. VATANDAŞADA HATTA İLÇE YÖNETİMİNE SORSUNLAR HERKES BİLİYOR BUNLARDA AÇIĞA ALIN

REKTÖR DOSTU H.

02 Ağustos 2016 Salı 06:04

SN.HOCAM 2013 DEN SİZE KADAR OLAN DÖNEMLERDE GEREK TIP FAKÜLTESİ GEREK İDARİ BİNALARA ALINAN PERSONLE BİR BAKIN.ALLAH AŞKINA HEPSİ FETÖ GRUBUNDAN.ÖZELLİKLE HASTANENİN RÖNTGEN-HEMŞİRE-ATT.ALINAN PERSONELLERİ İNCELEYİN GÖRECEKSİNİZ.BUNA BİR DUR DİYELİM.SELAMLAR.

Hakan Çelik

02 Ağustos 2016 Salı 01:41

Fetöyle mücadeleyi en ciddiye alan kurumun SDÜ olduğunu dünya alem biliyor, adamlar yüzlerce kişiyi açığa almışlar daha sürecin başında, belliki devamı da gelecek. Bütün bunları bilmenize rağmen SDÜ yönetimiyle ilgili bu türden bir haber yapmanın amacı ne olabilir? Lütfen işimizde biraz ciddi olalım.

Sana kim

02 Ağustos 2016 Salı 01:22

Numan kim haber verdi de kaçtın! Milleti meraktan çatlatma gari! Meraktan ölüyozzzz...Sen ne yere bakan yürek yakan sinsi bi adamsın böle. İçine ettin SDÜ nün sonra tüydün. Olan oltana takılan ahmaklara oldu. Rabbim sizi SDÜ de iktidara taşıyan yardakçılarınızıda cezalandıracak inşaAllah!.... Onlar kendilerini iyi biliyorlar.....

Numan

02 Ağustos 2016 Salı 01:14

Demedi deme, millet acayip kıl kapmış sana. Gerçi havaalanında tutuklanırsın ama. Sakın mülteciler gibi denizdende bu vatan topraklarına ayak basmaya kalkma. Bi kaşık suda boğacaklar seni. Artıkın seni Amerika'da bi hirıstiyan mezarlığına gömerler. Arkandan okuyanında olmaz. Gerçi size hiç bir okuma fayda etmez Hani toptan cennete gidecektiniz no oldu len. Cehennemin en dibini boyladınız herhalde.

Kaya

01 Ağustos 2016 Pazartesi 23:58

Son 10 yılda fetö referanslarıyla akademisyen olan öğretim üyelerinin tek tek incelenmesi gerekiyor ..

Adam Durbi

01 Ağustos 2016 Pazartesi 22:15

Sadık yağcının efsanesi V. A. E. efendi çık ininden saklanma?

Adam Durbi

01 Ağustos 2016 Pazartesi 22:09

Beyler hastanelerderdeki eski başhekimlere bakın biraz, koltukları pahasına çocuklarını altınbaşaktan almamışlardı kimmiş acaba onlar?

vatandaş

01 Ağustos 2016 Pazartesi 22:09

Bende bu kişi zamanında göreve başladım. Ama haber gerçekten doğru. İşin cılkı çıkarmışlardı.

vatandaşlık vazifesi.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 21:29

2015' in haziran-temmuz-ağustos -eylül aylarında çocuğunu Isparta daki fetöcülerin okullarına kayıt yaptıran fetullahçı öğretmenler,fethullahçı akademisyenler ..vs. var.bu fetöcü ler ;bu okulların öğrencilerinin velileri EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ-VALİLİK-MİLLİ EĞ.MÜDÜRLÜĞÜ tarafından henüz tespit edilmedi .bu fetöcü velilerden öğretmen veya akademisyen olanları feyo cemaati ile yurt dışındaki feto okullarına gezi bile düzenlediler.fakat bu fetöcü öğretmnleri şikayet eden yok ve açiğa alınmadılar

Bnce de

01 Ağustos 2016 Pazartesi 21:25

Bence de numanın yaptığı tüm atamalar cok detaylı incelenmeli... Sarkikaraağaçta da mağdur edebiyatı yapıp kadroya girenler var sorsan cemaatle alakaları yok hadi ordan hadiiiiiiiiiii

mimar

01 Ağustos 2016 Pazartesi 21:19

İlker hoca bu işe kellesini koymuş, yorumlar çok ayıp. Yüzlerce kişiye teker teker sordular ve hiç biri fetö'cü olduğunu kabul etmedi. Daha napacak. Hatta ihbar edilenlerin bazıları da ispat olarak demokkrasi nöbetinde çektikleri resimleri gösterdiler. Meydanda bayrak salladıysa fetöcü degildir gardaş. Ayrıca önümüzdeki günlerde kamuoyu tatmin olsun diye üçer beşer kişi daha uzaklaştırılacak. Fazlasını beklemeyin haaa

abidin sozmen

13 Ekim 2016 Perşembe 13:44

hadi ordan

B.y

01 Ağustos 2016 Pazartesi 20:50

Yahu anlamadığım bu mit ne iş yapar hiçbirşeye haberi yok bu hainler nasıl birbir kaçtı hala kaçıyorlar. İçerde ve dışarda bu hainleri geberetecek timler yok mu,bu ülke bu kadarmı sahipsiz. Kendi devlet olarak yapamıyorsa bu işi yapacak vatansever sivil devletle bağı olmayan timler oluşturulmuş Çatlıyor gibi,Ağca gibi,Sedat Peker gibi onlar bunları fetoş,pkk,dhkpc ye operasyon yapsın gebersin bunları,devlet bunlara liste versin,ne olur rus ajanları ist.da gelip çekenleri nasıl vuruyor

ali

01 Ağustos 2016 Pazartesi 20:32

çok hak yedi çok çektirdi, odasında yapmadığı kalmadı. hiç unutmam makamında sehpasında bir leblebi tabağı vardı. O zaman uzmanlık kazanmıştım, beni makamına çağırdı, Fetocu olmadığım için demediği laf kalmadı. Kazandığım halde beni üniversiteye almadı. O leblebi tabağını alıp kafasına atmak istedim. O zaman bişey diyemedik, çünkü aldığı tüm adamlar Fetocuydu. Çok hak yedi Allah belasını versin

Vatandaş olarak

01 Ağustos 2016 Pazartesi 20:24

Devlet hastanesindeki hemsireler nerde bunlara sira nezaman gelecek ablalar

Atila demir

01 Ağustos 2016 Pazartesi 20:20

Benim kadro işinde de aynı soruyu sormuş

Dvran

01 Ağustos 2016 Pazartesi 19:50

İzni olmadan temizlikci dahi alınmadını duyardık.Akademisyenlere ne demeli.

ali

01 Ağustos 2016 Pazartesi 19:39

bizden mi diyen vatan haini şerefsiz numan.allah belanı versin geleceğimizi çaldın bizim.ahlaksız adi herif zindanlarda çürü inşallah

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR