19 Nisan 2024 Cuma

İBİCİOĞLU NE DEDİ?

İŞTE İBİCİOĞLU'NUN İFADESİ

Isparta

Tutuklu sanık eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ise kendisinin "sonradan ciğeri yananlardan" olmadığını, hiç bir şekildeFETÖ'ye herhangi bir yarar sağlamadığını söyledi. Rektörlükten önce Arnavutluk'takii FETÖ'ye ait bir özel bir üniversitede ders verdiği içinFETÖ'cü olduğunun iddia edildiğin ifade eden İbicioğlu, söz konusu üniversitede bakanların da ders verdiğini savundu.

Şu an davada sanık olan öğretim üyelerinin çoğunluğunun rektörlüğünden önce SDÜ'ye girdiğini öne süren İbicioğlu, bunların FETÖ'cü iseniçin alındığının sorgulanmasını gerektiğini, şu anda tutuklu olan öğretim üyelerinin yüzüne anlamlı anlamlı baktığını anlattı.

Kendisinin rektör seçilmesine yardımcı olduğu belirtilen öğretim üyelerinden kurulu platforma kendisinin Fatih Gültekin tarafından çağrıldığını, platform içerisinde şu anki SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı'nın da olduğunu öne süren İbiciioğlu, platforma üyelerine yaptığı sunumun ardından kendisinin oy birliği ile rektör adayı olarak gösterildiğini kaydetti.

İbicioğlu, 55 kişilik platformda 5'kişinin bu örgüte mensup kişiler olduğunu, diğerlerinin değişik siyasi görüşlerden olduğunu ileri sürdü.

Kendisinin sağ ve muhafazakar bir insan olduğunu, SDÜ'de 2011'den önce hep sol görüşlü rektörlerin başa geldiğini ifade eden İbicioğlu,bu nedenle muhafazakar görüşlü öğretim üyeleri arasında bir "açlık"olduğunu, ancak kendisinin herkesi rektör yardımcısı veya yönetici yapma gibibir gücünün olmadığını aktardı.,

Şu anda firari sanık olan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tameri'i üniversitedeki "saygınlığı" nedeniyle rektör yardımcısı yaptığını iddia eden İbicioğlu, Tamer ile ilişkisinin bu şekilde başladığını öne sürdü. İbicioğlu, tutuklu sanık Talip Türcan'ı paralelle temizlik yapması amacıyla rektör yardımcısı yaptığını iddia etti.

Örgütün Isparta İl İmamı Osman Demirhan'ı hiç tanımadığını,örgütün mütevelli heyetinde olan Bedri Ayhan ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki görevinden dolayı tanıdığını aktaran İbicioğlu, iddianamede geçen kişilerin bazılarını tanımadığını, tanıklarını ise iş konusunda olduğunu savundu.

Yurtdışı gezilerinin tamamına resmi görevlendirme ile gittiğini, Amerika'yı da 2 kez ziyaret ettiğini anlatan İbicioğlu, "Burada Fetullah Gülen ile görüşmedim. Ama görüşebilirdim de çünkü o dönem bakanlar,milletvekilleri onla görüşmek için sıraya giriyordu" dedi.

Kimseden özür dilemeyeceğini çünkü FETÖ'ye hiç bir şekilde destek sağlamadığını savunan İbicioğlu, "Bu benim fıtratıma uygun değil.Tarikata, cemaate bağlı olmam. Kafamı, ilkokul mezunu bir adama veremem"dedi.

FETÖ'ye karşı iyi niyetinin 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaybolduğunu belirten İbicioğlu, kendisinin devletçi ve milliyetçi bir insan olduğunu aktardı.

İbicioğlu, FETÖ toplantılarına katılmadığını, Isparta'da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na üniversiteden 500 bin lira destek olduğunu gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Tutuklu sanık eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci'yi Muhsiin Yazıcıoğlu'nun vasıtasıyla tanıdığını ve onun ricasıyla SDÜ'de göreve başlattığını öne süren İbicioğlu, idari personele mobbing yaptığı suçlamalarını da reddetti. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Serdar

18 Ağustos 2016 Perşembe 10:04

İbiş soytarılık bir yere kadar ,oyun bitti prede kapandı ,şimdi gerçekler oyunu sahnede yani yazın yediğin hurmalar olayı

x

18 Ağustos 2016 Perşembe 09:07

havuzda kendisine ayrılmış kocaman bir alan vardı kendisine havuzun yarısını yırtmıştı. Orada çalışanlara sorduğumuzda hocam lütfen geçmeyin zor durumda kalırız dediklerini biliyorum insanlar diğer tarafta tek kulvarda 2 yada 3 kişi yüzerken havuzun yarısı ayrılmış boş duruyordu. Başka bişey demeye gerek varmı bilemiyorum.

Genç adam

17 Ağustos 2016 Çarşamba 23:43

Kafeler caddesinde şarkı söylediğinde anlamıştım efkarini..

millet

17 Ağustos 2016 Çarşamba 22:26

sen nasıl milliyetçi bir insansın, sen değil misin daha ŞEHİT in naaşı toprağa değmeden konukevi nde sayıştay denetçileriyle çalgılı çengili eğlence yapan... sen değil misin yaşam kantiniyle çaykek kantinini birilerinden gelen talimatlarla peşkeş çeken...daha neler varda o mazlumların ahı hepinizi yakar hoca...

madur şirketçi

17 Ağustos 2016 Çarşamba 22:10

Ey ibicioğlu gece gündüz havuzda sefa sürdün,akşamın bi vakti havuzda masajlar yaptırıyordun masöre,milletin malı,devletin malı olan masaları tekmeliyordun insanların gözünü korkutmak için,mobbingin alası vardı sende çocuk gibi yanağımdan tutup bi o yana bi bu yana çekmiştin sana çok aht ettim dilerim ordan çıkamazsın.

osmaniyeli

17 Ağustos 2016 Çarşamba 21:06

Kazım kartala bak sen hele ibiciye diyor seni harcarlar diye bu ibici denilen zaat kimleri harcadı kimleri senin haberin yok herhalde

Kara Davut

17 Ağustos 2016 Çarşamba 19:58

Okuka senin döneminde alınanların kaçı açığa alındı? Ne yüzsüz, riyakar, karaktersiz bi insan bu fetöcüler arkadaş ya. Hayatları takiyye olmuş

Gerçeklerin peşinde

17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:58

İnsanları telefonlarına kadar disarida biriktirip, ikna odasına (beyaz saray bozması rektörlük makamına) alıp, Numan denen firari fetöcü ile cemaatin ne kadar mük****l olduğunu anlatan sen değil miydin ex rektör efendi? Başörtülü kızları yaninda tehdit eden, abiler müsaade etmeden başörtülü giremezsiniz diyen numan'a omuz veren sen değil miydin? O kızların gözyaşları kurudu ama öfkesi dinmedi, kabusun olur geceleri seni uyutmazlar dilerim..

VATANDAŞ ALİ..

17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:49

İbicioğlu; sen kadar,gerçek dışı beyanlarda bulunan belki hiç bir tutuklu olmamıştır kanaatindeyim. Bu verdiğin ifadeye,bilmiyorum ama orada yoktum,tahminen hakim bile içinden gülmüştür. Senin haberin olmadan üniversitede hiç bir şey olmamıştır diye düşünüyorum. Mobbing, personel alımları,emir verip yazışmalarını bütün çalışanlar ve millet biliyordur.Gerçekten sen paralel, dikdörtgen değilsen, o zaman yamuksun.....

sokrates

17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:32

o tanımıyo bu tanımıyo ulan asen sizin kadar kıvırtmıyo adan olun

Kazım Kartal

17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:30

Ülkücülükten hiç şaşmayanların paralel diye görevden alındığı memlekette seni harcarlar Hasan Hoca seni harcarlar..

yalannn

17 Ağustos 2016 Çarşamba 18:25

Cemaate üye değilim demiş ondan mi seni sok ağımızdaki cemaat evinde gördük yalandan kim olmuş ki sen oleceksin

Hakan

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:46

Sen , senin sözde hoca geçinen CIA ajanı efendin yediğiniz bunca kul hakkını nasıl vereceksiniz? Bırak soytarılığı ve laf ebeliğini otur bunun hesabını ver. Hala utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorsunuz. 250 şehit, 2190 gazi ve daha hakkını yediğiniz nice vatandaşlarımızın ve hepimizin gazabı üzerinize olsun.

ali

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:17

Ben ibicioglunu yeşiller partisinden diye biliyordum.

alettin

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:11

tam cambazssın ibicik chp li platform rektör adayı ....çok mu akıllısın sen.çakal

asd

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:10

Ya ibici her yerin dümen be............

Üniversiteli

17 Ağustos 2016 Çarşamba 17:02

Helal sana be İbicioğlu dönmediğin bir o kapı (CHP) kalmıştı sonunda ona da döndün demek. Sen neymişsin be abi!

ali

17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:56

Ayıp ibici diyecem ama anlamazlarki her türlü yalan dolan filim var bunlarda. yahudiyim siyonistim dese doğruyu söyleyecek ne desin zavallı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR