19 Mart 2024 Salı

HÜKÜMETTEN FLAŞ ADIM AYLIK 1000 TL MAAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal güvencesi olmayan kronik hastalara durumuna göre aylık 1000 TL'ye kadar maaş ödeyecek.

Isparta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal güvencesi olmayan verem hastaları için harekete geçti. Bakanlık, bu hastaların evde bakım ve beslenme masraflarını karşılayacak. Bakanlık, hastanın durumuna göre ayda bin TL'ye kadar ödeme yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal güvencesi olmayan kronik hastalara sosyal yardım yapılması için sağlık Bakanlığı ile anlaştı. Aile Bakanlığı ilk olarak verem hastalarına maddi destekte bulunacak. Hastaların, beslenme ve evde bakım masrafları, Aile Bakanlığı'nca karşılanacak. Hastalara, aylık 1000 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Sosyal güvencesi olmayan verem hastalarına ödemenin önümüzdeki aylarda başlayacağı belirtiliyor.

Aile Bakanlığı'nın, kanser hastaları için de benzer bir çalışma yapacağı öğrenildi. Nadir hastalığı bulunan kişilerin de bir süre sonra bu yardım kapsamına alınacağı belirtildi. Kaynaklar, verem hastalarına yapılacak sosyal yardım desteğine ilişkin olarak "Hastadan, bir banka hesap numarası istenecek. Ödeme, her ay, bu hesap numarası üzerinden yapılacak" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

saadet dursun

09 Ocak 2018 Salı 08:28

ben verem geçirdim 1.ay 10gün süreyya paş hastanesinde yattım ama babamdan yararlanıyorum Ssk yı

abdullah

01 Mayıs 2017 Pazartesi 12:16

Devletimizi Sosyal devlet haline getiren hükümetimize sonsuz teşekkürler.Neredeyse sosyal güvencesi olmayıpta, para almayan kalmadı.Teşekkürler reis.

TARAFSIZ

01 Mayıs 2017 Pazartesi 06:56

YA ARKADAŞ DÜNYADA VEREM TARİHE GÖMÜLELİ,50 YIL OLDU BIRAK VEREMLİYE MAAŞ BAĞLAMAYI HALEN ÜLKENDE VEREM HASTASI VARSA DÖN KENDİNİ SORGULA VE DE ÜLKEMİZDE DE O KADAR ÇOK VEREM HASTASI DA YOK ZATEN BUNUN ADI LÜZUMSUZ SHOVDUR HA SWURİYELİLERDE VEREM VARSA ORASINI BİLEMEM ÇÜNKÜ DEVLETİMİZ SURİYELİ AŞIĞI YA PARA VERMEK İÇİN BAHANE ARIYOR OLABİLİR BENCE

Haramiler...

30 Nisan 2017 Pazar 18:47

Neyle ödeyecekler? Almanya dan dilendikleri parayla mi yoksa tankları sattiklari parayla mi?

Yurt TAŞ

30 Nisan 2017 Pazar 17:02

'Hayır'cılar da alacak mı?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR