29 Mart 2024 Cuma

HUDER'DEN AÇIKLAMA

HUDER'DEN AÇIKLAMA

Isparta

HUDER ISPARTA İL TEMSİLCİSİ Av. MEHMET ALİ ERTUĞRUL; 

Kısaadı Huder olan Hukuki Araştırmalar Derneği 1988 yılında kurulmuş olup;Türkiye’nin en köklü ve en yüksek üyeye sahip sivil hukuk kuruluşudur. Türkiye genelinde ve yurt dışında teşkilatları ve gönüllüleri ile faaliyetlerine istikrarlı olarak devam etmektedir.

Hukuki Araştırmalar Derneği’nin amacı; milletimizin milli değerlerinden hasıl olmuş ilke ve değerleri savunmak, üyelerinin sosyal ve mesleki sahada yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, mesleki bilgi, gelenekve kültürlerini artırmak ve genel anlamda sağlıklı ve istikrarlı bir hukuk düzenini temin etmektir.

Derneğimizin Isparta İl Temsilciliğini kurmak üzere Genel Merkezimiz tarafından yetkilendirilmiş bulunuyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve millet iradesine kasteden hain saldırının karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz.

"İHANETE/DARBEYE/KATLİAMA/ GAYRI MİLLİ/İÇ VE DIŞKAYNAKLI SALDIRILARA GEÇİT YOK”

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış HAİN FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ tarafından Türkiye Cumhuriyetinin meşru Cumhurbaşkanını ve Hükümetini silah yoluyla zorla devirme amaçlı hain bir darbe planlanıp kanlı bir şekilde uygulamaya konulmuştur. Bu ihaneti gerçekleştiren hain FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ şiddetle KINIYORUZ. Bu alçaklığa tevessül eden canilerin en ağır bir şekilde cezalandırılması en büyük beklentimiz ve arzumuzdur. Bu darbenin hedefi millettir. Onun bütünlüğünü ve kardeşliğini dinamitlemektir. Birliğimizi parçalamak, milli barışımızı yok etmektir. Budarbe direkt demokrasiyi hedef almıştır. Bunun için de milli irade ve demokrasinin simgesi olan tüm kurumlara saldırmıştır. TBMM’yi bombalamış,Cumhurbaşkanımızı katletmeye teşebbüs etmiştir. Bu darbe kanlı bir darbedir.Cumhuriyet döneminde daha önce müessif darbeler yaşanmıştır. O darbelerde birçok hukuksuzluklar ve pespayelikler yaşanmıştır. Özellikle darbeden sonra göstermelik yargılamalarla yüzlerce hukuk cinayetine imza atılmıştır. Ama geçmişteki darbeler içinde direkt masum insanları hedef alan, canice öldüren,meşru otoriteyi korumak için görevini yapan güvenlik güçlerini hunharca katleden türü ilk defa görülmüştür. Bu alçaklığın da ötesinde bir ihanettir.Milletin vergileriyle alınan silahları millete yönelten bu gözü dönmüş çete,adını bildiğimiz tüm terör örgütlerinden ve silahlı çetelerden daha tehlikelidir. Bu top yekun millete ve demokrasiye yönelmiş bir intihar bombacılığıdır. Dolayısıyla bu düpedüz terörist faaliyettir. Milletimiz, şanına ve asaletine uygun bir şekilde kendisine yönelen bu haşhaşi cinnetini yüksek bir sağduyu ve üstün bir cesaretle püskürtmeyi başarmıştır. Tankların üzerine çıkan milletin kahraman evlatları demokrasiye sahip çıkma yolunda dünyaya örnek bir direniş göstermiştir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmayı çoktan haketmiştir. Böylece ihanet şebekesi çökertilmiş ve oyun bozulmuştur. Millete meydan okunamayacağı milletin kararlı tutumu sayesinde bir daha görülmüştür.Bilinmelidir ki; bu ihanetin bedeli ağır olacaktır. Bu ihanetin failleri ve arkasındaki odaklar yok edilinceye kadar mücadele sürecektir. Bu ihaneti gerçekleştirenlerin tüm uzantıları ile birlikte en ağır bir şekilde cezalandırılması milli bir beklentidir.

Bu ihanet odaklarına insan unsuru yetiştiren paralelci okulların tümünün kapatılmasını, bunlara ait STK görünümlü ihanet odaklı tüm kurumların lağvedilmesini, kamuda yuvalanmış haşhaşilerin tümünün tasfiyesini sabırsızlıkla istiyoruz. Yaşananlar karşısında şanlı direnişini ortaya koyan,darbeye/katliama direnen, askerine, polisine, siviline ve bu uğurda hayatını ve canını feda ederek şehit olan Tüm Türk Milletinin evlatlarına minnetlerimizi sunarız. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.Milletimizin bu alçakların karşısında her zamanki gibi bir ve beraber olduğuna inancımız tamdır. Huder Isparta İl Temsilciliği olarak tarih boyunca kanımız ve gözyaşımız ile olgunlaştırdığımız demokrasi değerlerimize karşı yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, demokrasi şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR