26 Nisan 2024 Cuma

HUDER'DEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

HUDER'DEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Isparta

Hukuki Araştırmalar Derneği Isparta Temsilcisi Av. Mehmet Ali Ertuğrul, 15 Temmuz mesajı yayınladı.

Ertuğrul; Milletlerin tarihlerinde tarihi değiştirecek ehemmiyetli hadiseler vardır; 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının Önlenmesi de bunlardan biridir. Mevcut anayasal rejimi topyekûn değiştirmeyi vedevleti ele geçirmeyi amaçlamış FETÖ olarak adlandırılan silahlı terör örgütü mensupları menfur emellerine erişebilmek için ölçüsüz şiddet kullanarak masumve silahsız insanlarımızı katletmişlerdir. Mehmet Akif'in "benim iman dolugöğsüm gibi serhaddim var" tespitini doğrularcasına, milletimiz devletin acze düştüğü anlarda imanlı göğüslerini siper ederek bu hain ve dış güdümlükalkışmayı püskürtmüşlerdir. Ölüme düğüne gider gibi giden milyonlar tümdünyaya "milletin başının kesilebileceği ancak eğilmeyeceğini" birkez daha öğretmiş oldular. Destan yapmaktan yazmaya fırsatı olmamış bu millet,gene bir destan yapmıştı.

Bu destan ülkenin makus talihini hayra tebdiletmiştir. Evrensel hukukun temel ilkelerinden olan insana insan olması dolayısıile saygı ve itibar edilmesi ile ilahi hukuk düzeninin tesis edilmesi manasındabu direniş bir milat olmuştur. Biz alemin merkezi ve özeti olan insanınyaşatılmasının devletin yaşatılması olduğuna inanan hukukçular olarak; milletinmilli değerlerine sahip çıkması, milli şuur bayraklaştırması karşısında derinsaygılarımızı milletimize sunuyoruz.

Adaletin gerçekleştirme görevlisi olan hukukçularmilletin vicdanlarında yer etmiş ahde vefa, devlete bağlılık, hürriyete aşıkolma duygularından aldığımız kuvvetle milletimizin değerlerini koruma yönündekiazim ve kararlıklarının destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Milletimizin emrinde hukuk devletinin gereklerini veadaletin hem vicdanlarda hem de hukuk rejiminde tesis etme kararlılığında olanHUDER ailesi hukuk dışı ve mandacı her türlü girişim ve düşüncenin karşısındaolacaktır. Sahip olduğumuz maddi ve manevi kaynaklarımızla bu yolda yürümektenbir an bile vazgeçmeyeceğimizi aziz milletimize saygıyla arz ederkenşehitlerimize rahmet, gazilerimize şükran, milletimize minnet duygularımızıifade ediyoruz.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aziz ŞEn

15 Temmuz 2017 Cumartesi 02:33

varol avukat Mehmet bey. Orhan Şaik GÖKYAY, 'toprağında kara bağrında sıradağlar gibi duranlar' olarak tanımlardı bu necip milleti. Şİmdi tankların, topların, uçakların karşısında da durdu aziz millet.

Büyükkabacalı

14 Temmuz 2017 Cuma 21:10

Allah birdaha o günleri yaşatmasın. AMİN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR