04 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Kodal'ın 23 Nisan mesajı

Başkan Kodal'ın 23 Nisan mesajı

Isparta

Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Türküye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kodal mesajında; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve en değerli varlıklarımız geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği hayati bir dönemde, tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Yüce Milletimizden alınan güçle kazanılan İstiklâl Mücadelesi yolunda dönüm noktası kabul edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılışı, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan ederek en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, Millet olarak bağımsızlığımıza olan tutkumuzun, Vatanımıza ve mukaddesatımıza olan bağlılığımızın tezahürüdür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olan 23 Nisan’ı bütün çocuklara bayram olarak hediye etmesi, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza duyduğu sevgi, inanç ve güvenin bir sembolüdür.

‬Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olması bizler için ayrıca gurur vesilesidir. Çocuklarımız, Yüce Türk Milletinin ve Devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağıdır.

23 Nisan’ı ülkemizi emanet bırakacağımız çocuklarımızla kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ve kahraman silah arkadaşlarını, Yüce Milletimize hizmette bulunan ve ebediyete irtihal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm Yalvaçlı hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR