29 Mart 2024 Cuma

HIV/AIDS AHLAKİ DEĞİLDİR

TÜRK Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) üyesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi bir grup, AIDS ve HIV virüsüne dikkati çekmek için bir alışveriş merkezinde dans gösterisi sundu.

Isparta

 

TurkMSIC üyesi öğrenciler, IYAŞ Park alışveriş merkezinde 1Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Alışveriş merkezinegelenlere AIDS’e ve sendroma neden olan HIV hakkında bilgi verdi. ÇevredekilereAIDS’in simgesi olan kırmızı kurdele dağıtan öğrenciler, bir de dans gösterisisundu.

AIDS evresine geçişe HIV’in neden olduğunu vurgulayanTurkMSIC Üreme Sağlığı Direktörü Yağmur Ilgın Ünal, "HIV, insan bağışıklıkyetmezliği virüsüdür. Vücudun bağışıklık sistemini etkileyerek, enfeksiyon vehastalıklarla mücadele yeteneğini kaybetmesine neden olur. AIDS, kazanılmışbağışıklık sendromudur. Tedavi alınmadığında, HIV nedeniyle bağışıklıksisteminin zayıflamasıyla oluşan hastalıklar tablosudur.

AIDS tablosu ölümcül değildir, tedaviyle kişinin hayatkalitesinin artırılması mümkündür. HIV/AIDS belirtileri ise hızlı kilo vermek,kuru öksürük, yüksek ateş ve gece terlemeleri, ileri derecede ve açıklanamayanbitkinlik, bulantı, kusma, ishal gibi sindirim sistemine bağlı rahatsızlıklar,göz kapağında, burunda, ağızda, deri üstünde veya altında kahverengi ve morlekeler gibi belirtiler verebilir" dedi.

Farkındalık yaratmak için etkinlikler yaptıklarını kaydedenÜnal, "Bir tıp öğrencisinden daha fazla olduğumuzu her etkinliktekanıtlamaya çalışıyoruz. Etkinliğimizin adı ’pozitif hareket’ olduğu için dansetmeyi uygun gördük. Ve burada vatandaşlara da bilgilendirici broşürlerdağıtıyoruz" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kamil

16 Mayıs 2015 Cumartesi 11:31

Ne demek ahlak sorunu??? Cahil türkler AIDS bir virüs.mikrop biraz kendinizi gelistirin aptal tprkler

MÜSLÜMAN

02 Aralık 2014 Salı 21:38

Arkadaş böyle saçmalık mı olur AIDS en temelde ahlaki bir sorundur . Ahlak yoksunu insanlar sebep olur.

free

15 Aralık 2014 Pazartesi 16:16

HIV ahlak ile alakasi nerede anlamıyorum. Siz sevismiyor musunuz cinsel bir yaşamıniz yok mu? Ya da HIV ile kan nakli yoluyla enfekte olan, ddoğumda annesinden HIV edinen bir bebegin ahlaksizligindan nasıl bahse de biliyorsunuz?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR