19 Mart 2024 Salı

HIRSIZLIK YAPARKEN KAMERALARA YAKALANDI

Hırsızlık yaparken kameralara yakalanan şahıs polisin dikkatinden de kaçamadı

Isparta

Hırsızlık zanlısı, kimlik soran polise yalan beyanda bulununca yakayı ele verdi

Kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hırsızlık zanlısı, çaldığı mont üzerindeyken yakalandı

ISPARTA - Isparta'da bir iş yerinden hırsızlık yaptığı öne sürülen ve bir iş yerinde de hırsızlık teşebbüsünde kalan zanlı, şüphe üzerine kendisine kimlik soran polisler tarafından tespit edilerek yakalandı. Zanlının yapılan gerçek kimlik kontrolü sonucu 5 yıl 15 ay hapis cezası ile arandığı ortaya çıkarken, kısa süre önce güvenlik kameralarınca kaydedilen hırsızlık olayında çaldığı öne sürülen mont da üzerindeyken yakalandı.

Edinilen bilgiye, Kutlubey Mahallesi'ndeki Tarihi Üzüm Pazarı'nda 2 Ocak 2018'de meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayı ile aynı gece Gazikemal Mahallesi'nde teşebbüste kalan market hırsızlığı girişimi olayları üzerine güvenlik kameralarını incelemeye alan polis çalışma başlattı.

Yaşanan 2 olaydan yaklaşık 5 gün sonra, Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, devriye görevi yaptıkları esnada, kent merkezinde Mustafa S.'den şüphelenerek, Genel Bilgi Taraması kontrolü yapılmak üzere kimlik beyanında bulunmasını talep etti.

Resmi ekiplere, yalan beyanda bulunduğu anlaşılan şahsın, gerçek kimliğinin tespiti ve incelenmesi için söz konusu yere sivil Hırsızlık Bürosu ekipleri geldi.

Yapılan inceleme sonucunda yalan beyanda bulunan şüpheli şahsın Mustafa S. olduğunu tespit eden ekipler, güvenlik kamerası görüntüleriyle karşılaştırdıkları zanlının yakalanmasıyla faili meçhul olan bir hırsızlık ve bir hırsızlığa teşebbüs olaylarını aydınlattı.

5 yıl 15 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan zanlı, çaldığı mont üzerindeyken yakalandı

Şüpheli şahıs üzerinde detaylı kontrol ve araştırma yapan polis ekipleri, iş yerinden gerçekleşen hırsızlık olayında çalındığı öne sürülen montun şahsın üzerinde olduğunu, yapılan GBT sorgulamasında ise gerçek kimliği Mustafa S.olan hırsızlık zanlısının, 5 yıl 15 ay kesinleşmiş cezasının bulunduğunu ve aynı zamanda "Tutuklu ve hükümlünün kaçması" suçundan arandığını ortaya çıkardı. Hırsızlık olaylarıyla ilgili gözaltına alınan şahsın, emniyetteki gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra bugün adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

09 Ocak 2018 Salı 22:21

Basından okuyoruz, tv k****larından izliyoruz. Başta Isparta'mız olmak üzere, yurdumuzun diğer illerinde görev yapan tüm polislerimiz sabırla, gecelerini gündüzlerine katarak kısa sürede zanlıları yakalıyorlar ve suçlulara aman vermiyorlar. Mağdurların uğradıkları zararlardan dolayı, suçlulara verilen cezaların vicdanları kanatmaması adına artırılmasını ve Türk adaleti ve hukukunda bu anlamda köklü değişikliklere gidilmesini istiyorum. Maalesef bazı cezalar caydırıcı olamıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR