26 Nisan 2024 Cuma

HES UYGULAMASI SALGINA KALKAN OLDU

HES UYGULAMASI SALGINA KALKAN OLDU

Isparta

Covid-19 hakkında bilgilendirmek, yönlendirmek ve bulaş riskini en aza indirmek amacıyla geliştirilen Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, salgınla mücadelede büyük rol oynadı.

Türkiye'de 11 Mart 2020'de ilk COVID-19 vakasının görülmesinin ardından Sağlık Bakanlığınca hızla hayata geçirilen mücadele yöntemlerinden biri de dijital uygulamalar oldu.

İlk vakanın görülmesinden bir ay sonra 10 Nisan 2020'de kullanıma sunulan Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, vatandaşların COVID-19 hakkında bilgilenmesine ve tedbirlerin önemine ilişkin farkındalığın oluşmasına katkı sağladı.

"COVID-19 yoğunluk haritası", "riskli bölge ve temas uyarısı" gibi özelliklerin yer aldığı uygulamayla hem bulunulan bölge hem de ülke genelindeki güncel risk durumu takip edilebiliyor. Uygulamadaki "ihbarda bulun" menüsünden bildirilen, iş yeri, havalimanı, toplu taşıma aracı gibi yerlerdeki kural ihlalleri, en yakında yer alan denetim ekibine iletiliyor ve anında değerlendiriliyor.

HES kodu, uygulamanın en önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kişilerin, COVID-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığının diğer kişiler ve kurumlarla güvenli şekilde paylaşılmasını sağlayan kodla bulaş riskinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Kontrollü sosyal hayat kapsamında HES kodunun iş yerleri, toplu taşıma araçları, kamu kurumları, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri gibi yerlerde zorunlu hale getirilmesi, COVID-19 tanısı alan veya temaslı kişilerin buralara girmesini önlüyor.

Bilindiği gibi Isparta’da da tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu zorunluluğu bulunuyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tek bulaşan covid değil

25 Ocak 2021 Pazartesi 15:54

Hepatit vs gibi diger bulasici hastaligi olanlarin da hes koduna eklenmesi lazim..hatta uyusturucu kullananlar da toplumca bilinmeli ki ona göre de tedbirli davranabilsin kullanmayanlar...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR