19 Mart 2024 Salı

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Isparta

Vali Şehmus Günaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Isparta Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

 

Engelliler Meclisi Başkanı Ramazan Erdoğan başkanlığındaki heyet Vali Günaydın’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

 

Görüşmede konuşan Vali Günaydın, Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmenin ve bu yöndeki projeleri hayata geçirmenin toplum olarak herkesin görevi olduğunun altını çizerek, Ülkemizin son 15 yılda engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda çok ciddi gelişmeler kaydettiğini belirtti. Vali Günaydın konuşmasında “Günümüzde engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarda herkesin üzerine düşeni yapması için valilik olarak bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin birçok alanda elde ettiği başarılar her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

VALİ GÜNAYDIN'DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Engellilerin topluma kazandırılması, sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunların ortadan kaldırılması için toplum bilincini artırmak hedefi ile 3 Aralık Günü tüm dünyada “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bir insanın engelli olması, onun çalışması ve başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun sorunudur. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmelidir.

Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında engelli kardeşlerimizin elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Şunu da bilmekteyiz ki, önümüzde alınması gereken mesafeler geçmişte yapmış olduklarımıza göre daha fazladır. İlimiz genelinde de engelli vatandaşlarımıza temel hizmetlerimiz sunumunda ve kamu hizmetlerine erişmelerinde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Engelli kardeşlerimin desteklenmeleri halinde toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 


 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta da tek kriter okuldan donen. İhraç ve açığ

04 Aralık 2016 Pazar 17:07

Sayın valim arz ederim

teşekkürler

04 Aralık 2016 Pazar 08:02

sayın valim ısparta merkezde o kadar vahşi trafik canavarı varki.engillerin geçişine izin vermeyen şöforlar var.yaya geçitini kapatan otobüs duraklarına park eden araba sahipleri var.sadece hastsne caddesinden geçiniz yeter.kaldırımları işgal eden mafya esnaflar var.belediye beceremeyek bari siz el atın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR