19 Mart 2024 Salı

HERKES MERAK EDİP BAKIYOR

HERKES MERAK EDİP BAKIYOR

Isparta

E Devlet soyağacı sorgulama ekranı merakla bekleniyordu. Yeni uygulamanın duyurulmasının ardından gördüğü yoğun talep nedeniyle diğer uygulamalarda kullanılamaz hale gelmiş e-Devlet sistemi tamamen kilitlenmişti. Geçici olarak durdurulan "alt-üstsoy raporu"nun paylaşımı gece yeniden başladı.  Vatandaşlar, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak "alt-üstsoy raporu"nu öğrenebiliyor.

 

Sitede farklı bir uygulama da devreye sokuldu. Bundan sonra vatandaşlar soyağacı taleplerini sisteme ilettikten sonra talep sırasına göre belge alınabilecek. Vatandaşların belgeyi edinebilmek için talep oluşturmasının ardından ekrana otomatik olarak "alt-üstsoy bilgisi talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt-üstsoy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır." mesajı geliyor.

 

Bu arada, saatte 200 bin 'alt-üstsoy raporu' alındı - 'Alt-üstsoy raporu' sorgulama sayfası yeniden kullanıma açıldığı andan bu sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

 

 Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yansoylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR