24 Nisan 2024 Çarşamba

HER TARAF ÇÖP İÇİNDE!

Şarkikaraağaç Fatih Sanayi Sitesi Allah’a emanet. Bölgede kangrenleşen sorunlara hem yetkililer hem de sanayi esnafı duyarsız...

Isparta

Çevre yolu üzerine 5 blok ve 2 ek blok üzerine kurulan Fatih Sanayi Sitesi dükkanların önüne gelişi güzel atılan çöpler nedeni ile kötü görüntüye maruz kalıyor. Bölgede çöp sorunu çevre kirliliğine yol açarken, sanayi bölgesinin yolları ise delik deşik.

BÖLGEDEKİ ÇÖP SORUNU BELEDİYENİN ÇÖPLERİ TOPLAMAMASINDAN KAYNAKLANMIYOR.

Sanayi bölgesinde belediyeye ait çöp konteynırları boş halde dururken, esnafın çöpleri gelişi güzel boş dükkanların önüne atması nedeni ile sanayi adeta çöplüğe döndü. Bazı çöpler boş arazilerde yığın haline gelirken, boş karton kutular ise rüzgarın etkisi ile uçuşarak yol kenarlarında kirliliğe neden oluyor. Bazı sanayi esnafı çöplerini boş çöp konteynırına atmak yerine sokaklarda büyüklü küçüklü çöp yığınları yaratırken, bazı esnaf ise rüzgar nedeni ile dükkanının önüne uçuşan çöpleri süpürerek temizlemeye çalışıyor.

YOLLAR DELİK DEŞİK

Esnaf Odası Başkanı Hakan Yıldız, geçtiğimiz aylarda Muhtarlar, Kooperatif Başkanları ile birlikte Ankara’da Milletvekili Bilgiç’i ziyareti esnasında Sanayi sitesinin yollarının bozuk olmasından dolayı yazın Toz, Kışın çamur olduğunu dile getirerek Sanayi sitesine Asfalt yapılması için yardım istemişti.

Toplantıda Belediye Başkanı İsa Çarkacı’da “Ben sanayiciyim, sanayide iş yerlerim var, Sanayi esnafının en iyi sorununu, derdini ben anlarım demişti.Fakat üzerine aylar geçmesine rağmen sanayi esnafımızın yolu yine yapılmadı.

Sanayi bölgesinin ana ve ara yollarındaki yol çilesi de uzun süreden beri devam ediyor.

Sanayi bölgesinin genelinde çukurlar sadece yama ile savıştırılıp,  asfaltlanmazken, bazı bölgelerde açılan çukurlar ise içine düşülmesi halinde araca zarar verecek nitelikte.

Sanayi esnaflarımızdan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarımız ile iş yerlerimizin önlerini süpürüyoruz, çöplerimizi topluyoruz, fakat Belediyenin ve bazı esnafların çevreye karşı duyarsız olduğunu ifade ederek çöpleri boş buldukları yere atmasından şikayet ettiler.

Diğer bazı esnaf ise belediyeye yüklenerek sanayi esnafımızdan çöp vergisi alındığını fakat sanayi dükkanlarımızda hiçbir temizliğin yapılmayarak bakımsız kaldığını kaydetti.

SÖZÜN-ÖZÜ

Sanayi bölgesinin çöplük içerisinde olması hoş bir durum değil. Daha tertipli, daha düzenli ve daha temiz bir sanayi sitesi olması gerekmez mi? Sanayi bölgesindeki düzensiz yapılaşma, gelişi güzel kiralama, yol ortalarına malzeme indirme, çevre kirliliğine sebep olan etkenlerden biri ancak bazı duyarsız esnaf nedeni ile sanayi bölgesi çöplüğe benzetiliyor. Tabi sanayi esnafımızın sorunlarından bir tanesi de Sanayi bölgesindeki yolların yazın Toz-Kışın Toprak olması sanayi esnafımızın ve müşterilerimizin de bitmeyen çilesi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

16 Kasım 2017 Perşembe 16:48

Ey çarkacı Yeni Hükümet binasının yanına yapılan inşaat ve merkezde yapılan yeni inşaat müteaahhitlerinden azıcık medeniyet öğren adamlar senin gibi inşaat yapıp yolları bozmuyor etrafını levhalarla çevirmişler güzel mütayitlik yapıyorlar sen ne yaptın yıllarca mevlüt özdemirin başkanlığında farklı partilerden meclis üyesi olup alınan kararları tastik edip özdemire yalakalık yaparak çevirmediğin fırıldak kalmadı.yine aday olursunda boyunun ölçüsünü alırsın bu sefer dürüst sadece kendi menfaatler

yakup cemil

16 Kasım 2017 Perşembe 15:34

kirleten temizlesin. elini yıkayıp müslüman olduğunu zanneden pasaklılar temizlesin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR